NHL Update: Sterkere aanwijzingen huiselijk geweld Voynov

Door

2014 NHL Stanley Cup Final - Game Five

Dit is de familie Voynov in vrolijker tijden. In juni werd de winst van zijn tweede Stanley Cup nog gevierd in Los Angeles. Nu is er niets meer om vrolijk te zijn. Sinds 20 oktober is Slava Voynov geschorst door de NHL. De reden? Hij wordt verdacht van huiselijk geweld tegen zijn vrouw. De nummer 26 van de Los Angeles Kings mag zich sinds die datum niet meer voegen bij zijn ploeg.

Gisteren was de eerste hoorzitting. Tijdens de hoorzitting kwamen de gruwelijke details naar boven over wat er zich in de villa in Redondo Beach afspeelde. Eerst werd gesproken over een “ongeluk”. En dat door de taalbarrière ( Voynov en zijn vrouw Marta zijn Russisch) de politie hen niet begreep. Nu er meer duidelijk wordt, blijkt het verhaal volledig anders te zijn.

Zo zou Voynov zijn vrouw Marta met de vuist in het gezicht hebben geslagen, de keel hebben dichtgeknepen en tegen de TV hebben gegooid. Ook zouden er aanwijzingen zijn dat het geen eenmailig incident is geweest.

 

 

Ondanks de serieuze aard van de aanklacht werd Voynov lange tijd nog gesteund door zijn club en teamgenoten. Tijdens de schorsing nam hij op 2 december deel aan een optionele training. Toevallig ook nog een optionele training waar de hele selectie bij aanwezig was. Dit terwijl het een gewoonte is dat de veteranen deze trainingen laten schieten. Het negeren van de schorsing pakte de NHL hard aan door een boete van 100.000 dollar uit te delen aan de Los Angeles Kings.

De zaak doet een beetje denken aan de huiselijke geweld zaken in de NFL van Adrian Peterson en Ray Rice. Als Voynov schuldig wordt bevonden, kan hij een gevangenisstraf van maximaal negen jaar tegemoet zien. De volgende zittingsdag is op 29 december.

Update:
– Bij de zitting van 29 december gaf Voynov aan onschuldig te zijn. Hij blijft aangeven dat het taalprobleem de oorzaak is en het een misverstand is. De zaak gaat in maart 2015 verder.

– Bij de rechtzaak pleitte Voynov “no contest” wat eigenlijk inhoud dat hij niet in wil gaan op de zaak. Geen verdediging en geen schuldbekentenis. Hij werd veroordeeld tot 90 dagen cel. 

– Op 17 september werd bekend dat Voynov de Verenigde Staten gaat verlaten. Hij had nog een contract voor 4 jaar en een waarde van $19,2 miljoen bij de Kings.  

Foto: Getty Images

2 Reacties
  1. Noppes 6 jaar ago

    *HuiSelijk maar doen?

    • Bas Rotteveel 6 jaar ago

      FIXED!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen