NHL Standings update: Vechtende Crosby inspireert Penguins niet tot punten

Door

Pittsburgh Penguins v Philadelphia Flyers - Game Three

Dagelijks verandert de stand in de NHL. Een ploeg die op zondag kansloos lijkt, kan vrijdag wel weer volop meedoen om een plek in de play-offs. Wat zijn nou de opvallende stijgers/dalers van de afgelopen week? Welke teams waren ‘hot’ en welke teams waren ‘not’? Je leest het in de NHL Standings update!

Metropolitan Division

Terwijl de concurrentie flink punten blijft scoren, zit Pittsburgh Penguins in een ware vormcrisis. In drie wedstrijden werd slechts één punt gescoord. Die dip staat niet op zichzelf, want sinds 16 december behaalden de Penguins een 10-11-5 record. Belangrijk punt in de dip is het gebrek aan een goede powerplay. De Penguins hebben al negen wedstrijden op rij geen powerplay goal gemaakt. Dankzij nederlagen tegen Washington Capitals en Columbus Blue Jackets werd ook het al eerder genoemde Penguins record tegen intra-divisionele opponenten verder verslechterd (7-11-4). Het noopte Sidney Crosby al tot een gevecht met Blue Jackets-center Brandon Dubinsky. Het was het eerst gevecht van de center sinds zijn zware hersenschuddingen. Het mocht echter niet baten.

New York Islanders blijft koploper met zes punten uit vier wedstrijden. New York Rangers (zeven uit vier) en Washington Capitals (zes uit vier) passeren de Penguins op de ranglijst. Voorlopig is er nog geen gevaar voor de playoff-plaatsing van de Penguins, het verschil met de nummer 3 in de strijd om een wildcard, Florida Panthers, is nog aanzienlijk.

stand 14-02

De vier teams die alleen nog maar mogen hopen op een plek in de play-offs in de Metropolitan Division, deden het heel behoorlijk. Philadelphia Flyers, Columbus Blue Jackets en New Jersey Devils behaalden vier punten uit drie duels. Hekkensluiter Carolina Hurricanes pakte vier punten in vier duels.

stand 21-02

HOT: New York Rangers
NOT: Pittsburgh Penguins

Ook leuk om te lezen