NHL Standings update: Penguins en Senators plaatsen zich voor play-offs

Door

Colorado Avalanche v Pittsburgh Penguins

Dagelijks verandert de stand in de NHL. Een ploeg die op zondag kansloos lijkt, kan vrijdag wel weer volop meedoen om een plek in de play-offs. Wat zijn nou de opvallende stijgers/dalers van de afgelopen week? Welke teams waren ‘hot’ en welke teams waren ‘not’? Je leest het in de NHL Standings update!

Deze week: de ontknoping in de strijd om de tickets voor de play-offs, een vormdip voor Nashville Predators en Chicago Blackhawks en mooie confrontaties in de play-offs.

Metropolitan Division

New York Rangers is winnaar geworden van de Presidents’ Trophy. De ploeg noteerde in de laatste vijf wedstrijden acht punten. De vorm in aanloop naar de play-offs lijkt prima in orde. Washington Capitals bleef met vijf punten in vier wedstrijden New York Islanders nog net voor. De Islanders behaalden eveneens vijf punten in vier duels. Beide ploegen treffen elkaar nu in de eerste ronde van de play-offs, de Capitals hebben het thuisvoordeel.

04-04

Pittsburgh Penguins plaatste zich nog maar ternauwernood voor de play-offs. De ploeg behaalde in de uitwedstrijd bij Buffalo Sabres, het laatste van het reguliere seizoen, de eerste overwinning van de maand april binnen. Met drie punten uit de laatste vijf duels lijkt de vorm niet aanwezig om New York Rangers te kunnen verschalken, maar de Penguins hebben nog enkele dagen om daar verandering in aan te brengen.

eindstand

Met Columbus Blue Jackets is het meest hete team van dit moment uitgeschakeld. De ploeg haalde ook in de laatste vijf duels veel punten, negen in totaal. In de laatste 18 duels behaalden de Blue Jackets een 15-2-1 record. Philadelphia Flyers pakte vijf punten in vijf duels, New Jersey Devils noteerde slecht één punt in de laatste vier duels. Carolina Hurricanes was in de laatste vijf duels goed voor vier punten.

HOT: Columbus Blue Jackets, New York Rangers
NOT: New Jersey Devils, Pittsburgh Penguins

Play-off matchups:
New York Rangers vs. Pittsburgh Penguins
Washington Capitals vs. New York Islanders

Uitgeschakeld:
Columbus Blue Jackets
Philadelphia Flyers
New Jersey Devils
Carolina Hurricanes 

Ook leuk om te lezen