NHL Standings update: Blessure Rinne raakt Predators direct

Door

Carolina Hurricanes v Los Angeles Kings

Dagelijks verandert de stand in de NHL. Een ploeg die op zondag kansloos lijkt, kan vrijdag wel weer volop meedoen om een plek in de play-offs. Wat zijn nou de opvallende stijgers/dalers van de afgelopen week? Welke teams waren ‘hot’ en welke teams waren ‘not’? Je leest het in de NHL Standings update!

Deze week: een piek van de kleinduimpjes Carolina Hurricanes en Edmonton Oilers, de crisis van Toronto Maple Leafs en de impact van de blessure van Pekka Rinne.

Metropolitan Division

De grote verrassing van de afgelopen week was, schrik niet, Carolina Hurricanes! De hekkensluiter speelde twee uitwedstrijden in Canada tegen Ottawa Senators en Toronto Maple Leafs en behaalde hierin de maximale score van vier punten. Dankzij die resultaten onttrekken de Hurricanes zich enigszins van de strijd om de laatste plaats.

stand 17-01

Washington Capitals kende met één punt in twee wedstrijden een minder goede week en zag concurrent New York Rangers met vier uit twee langszij komen. New Jersey Devils won haar enige wedstrijd, maar zag Columbus Blue Jackets met vier punten uit drie wedstrijden voorbij schieten. Philadelphia Flyers pakte ook vier uit drie en liep daarmee ook wat in op de topploegen. New York Islanders (twee uit twee) en Pittsburgh Penguins (twee uit drie) presteerden niet optimaal.

stand 24-01

De Penguins verloren onder andere van New York Rangers en Philadelphia Flyers. Daarmee komt hun record tegen teams uit de eigen divisie op 6-8-4, goed voor 44,4% van de beschikbare punten behaald tegen de eigen divisie. Tegen de gehele league (26-12-8) pakten de Penguins 65,2% van de beschikbare punten. Een groot verschil en met de divisionele play-offs in aantocht een aandachtspunt voor de Penguins.

HOT: Carolina Hurricanes, New York Rangers
NOT: Pittsburgh Penguins, Washington Capitals

Ook leuk om te lezen