NHL Recaps: Washington wint topper van Detroit, Dallas blijft winnen, Kane zet point streak voort

Door

Maar liefst negen wedstrijden konden de liefhebbers vannacht aanschouwen. Na het treurige nieuws rond het stoppen van Pittsburgh speler Dupuis kwamen de teams in actie. Topaffiche van de avond was Washington Capitals vs Detroit Red Wings, maar ook koploper Dallas kwam in actie. En zou Patrick Kane zijn point streak voortzetten? Rowdy van Grieken, Jeroen Veenstra en Ed Versteeve kijken terug.

Washington Capitals – Detroit Red Wings

IMG_20151209_061227

Washington Capitals heeft nog geen losing streak staan dit seizoen en is koploper in de Metropolitan Division. Detroit Red Wings heeft een 10 game point streak staan en is nummer twee in de Atlantic Division. Beide ploegen troffen elkaar in Washington voor een regelrechte topper.

Washington nam een vroege voorsprong die door Detroit ongedaan werd gemaakt. In de tweede periode namen de Red Wings via Jurco een voorsprong en dreigde de eerste losing streak voor de Caps. Alex Ovechkin voorkwam dat met een treffer in het slot van de wedstrijd. De beslissing viel in de shootouts. Detroit miste tweemaal op rij, Washington trof tweemaal doel. Opnieuw bleef Washington Capitals verschoond van een losing streak dit seizoen, terwijl Detroit de point streak naar elf tilde.

Dallas Stars – Carolina Hurricanes

IMG_20151209_061733
De Stars schoten vannacht uit de startblokken, met maar liefst vier goals in de eerste periode! In periode twee scoorden Slavin (Carolina, eerste goal in de NHL) en Nichushkin beiden, waardoor Dallas met 5-1 op rozen zat. Echter, Carolina vocht zichzelf, dankzij Faulk en Hanifin, terug naar een 5-5 stand! Een verdiend punt voor de bezoekers zat er echter niet in, want vlak voor tijd maakte Patrick Sharp de winnende voor Dallas; het werd 6-5!

Chicago Blackhawks – Nashville Predators

IMG_20151209_061642
Chicago en Nashville bezitten momenteel allebei een wildcard-plek in de West, en zullen er alles aan moeten doen om die te behouden, omdat Anaheim tot leven lijkt te zijn gekomen.

De Blackhawks begonnen goed, want halverwege de eerste periode scoorde Dennis Rasmussen zijn eerste doelpunt in de NHL; 1-0 Chicago. Andrew Shaw bouwde deze voorsprong verder uit op de powerplay in de daaropvolgende periode. Eric Nystrom scoorde vlak voor het einde van periode twee de aansluitingstreffer voor de Predators; 2-1. Teravainens vroege goal in de derde periode gaf Chicago de comfortabele 3-1 voorsprong, waarna Kane zijn point streak vervolg gaf door in het lege doel te scoren. Nashville schoot echter dertien keer (!) meer op doel dan Chicago (37-24).

St. Louis Blues – Arizona Coyotes

IMG_20151209_061011
De Coyotes beginnen steeds verder weg te zakken in de Pacific Division en die afdaling moest vannacht een halt toe worden geroepen, in St. Louis.

De Coyotes begonnen sterk en hadden een zwaar overwicht, wat door Downie ook op het scorebord kon worden uitgedrukt; 0-1. Echter, vanaf de tweede ging het bergafwaarts voor Arizona, want Tarasenko en Steen in periode twee, en Shattenkirk en Backes in periode drie, bezorgden de thuisploeg een comfortabele 4-1 overwinning.

Florida Panthers – Ottawa Senators

IMG_20151209_061028

Atlantic Division rivals Florida Panthers en Ottawa Senators troffen elkaar in het BB&T Stadium van de Panthers. De Senators verdedigden een voorsprong van drie punten voor aanvang.

De Panthers namen na 40 minuten spelen een 2-1 voorsprong en leken Ottawa klem te hebben. De Sens speelden een uitstekende slotperiode waarin het de 2-1 achterstand omboog naar een 4-2 zege. Het gaatje op de ranglijst is nu geslagen. Mike Hoffmann scoordr zijn 11e goal in even zoveel duels voor de Senators.

Columbus Blue Jackets – Los Angeles Kings

IMG_20151209_061315

Columbus Blue Jackets nam het duel in handen door een 2-0 voorsprong te pakken. Helemaal volgens verhoudingen was dat niet. Los Angeles Kings kreeg veel meer kansen, maar stuitte keer op keer op de uitblinkende Sergei Bobrovsky. De doelman moest in de derde periode bij een 2-1 stand echter geblesseerd het ijs verlaten. Wat de ernst van de blessure is, is nog niet duidelijk. Het kostte de Blue Jackets een punt. Curtis McElhinney kon de gelijkmaker van Jeff Carter niet voorkomen. In overtime besliste Alec Martinez het duel in het voordeel van de Kings.

Toronto Maple Leafs – New Jersey Devils

IMG_20151209_061108

Waar Toronto Maple Leafs het dit seizoen ronduit lastig heeft, draait New Jersey Devils alleraardigst. Het is alleen wel zaak voor de Devils dat er punten blijven komen, want op de ranglijst zakt het langzaam weg uit de middenmoot.

Na een vroege treffer van New Jersey, namen de Leafs het heft in handen. Parenteau en van Riemsdyk zorgden voor een 2-1 voorsprong. De Devils kantelden het duel halverwege periode twee door de gelijkmaker, maar vergaten door te drukken. Daar kreeg het in de shootouts de rekening voor gepresenteerd; in de vijfde ronde Nazem Kadri ervoor dat de punten in Canada bleven.

Calgary Flames – San Jose Sharks

IMG_20151209_062302

Opnieuw een overwinning voor Calgary Flames, dat inmiddels alweer drie wedstrijden op een rij weet te winnen. Tegen de Sharks pakten de Flames drie maal een voorsprong en de derde voorsprong was voldoende voor de overwinning. Michael Frolik scoorde de game winning goal, Mikael Backlund zorgde voor de definitieve beslissing.

Philadelphia Flyers – New York Islanders

IMG_20151209_061327

De Islanders en de Flyers hadden een shootout nodig om de winnaar te bepalen. Kyle Okposo bracht hierin de beslissing in het voordeel van de Islanders. Zij hadden eerder in het duel een 0-1 en 1-3 voorsprong weggegeven. Frans Nielsen had een groot aandeel in de productie met twee treffers. De Flyers hadden de overhand wat betreft het aantal schoten (46-26), maar dat mocht niet baten.

Ook leuk om te lezen