NHL Recaps: New York Rangers, Washington en St. Louis blijven winnen

Door

De National Hockey League gaat onverbiddelijk verder. De komende dagen staan er heel wat wedstrijden op het programma, maar ook deze nacht mochten veertien ploegen aan de bak. De topper tussen New York Rangers en Nashville Predators sprong in het oog. Rowdy van Grieken, Ed Versteeve, Jeroen Veenstra en Jens Demuynck zetten alles op een rijtje.

New York Rangers – Nashville Predators

IMG_20151124_061614

Na twee nederlagen op een rij, waarin er ook nog eens niet gescoord werd, hoopte Nashville nog eens te kunnen winnen. Gemakkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk als je tegen een team moet die slechts één keer verloor in zijn laatste elf wedstrijden. Als Lundqvist dan nog eens beslist om nog maar eens een wereldpartij te keepen, dan wordt het wel heel moeilijk. Opnieuw konden de Predators niet scoren (uit 31 kansen), de Rangers daarentegen vonden drie maal het net. Nashville blijft op de sukkel, een totaal van 0-11 in drie wedstrijden is alarmerend.

Buffalo Sabres – St.Louis Blues

IMG_20151124_061550

Buffalo kent met vier nederlagen op een rij een dipje, St.Louis hoopte zich op hun beurt te herpakken na de 3-4 nederlaag tegen Detroit van eergisteren. Tot in de derde periode zag het goed er uit voor de thuisploeg, die op voorsprong stond na een doelpunt van Legwand, maar de Blues konden de scheve situatie nog rechttrekken in het laatste kwartier. Brouwer en Fabbri bezorgden de bezoekers de twee punten en zo blijft St.Louis in het spoor van Dallas.

Washington Capitals – Edmonton Oilers

IMG_20151124_061645

In een gelijkopgaande wedstrijd met heel wat kansen, was het wachten tot diep in de derde periode op het eerste doelpunt van de wedstrijd. Het was Orlov die de ban kon breken en Washington op voorsprong schoot. Beide doelmannen, Holtby en Nilsson, speelden op een heel hoog niveau en verdienden eigenlijk allebei een shutout. Het was echter enkel Holtby die eentje zou krijgen, want het bleef bij dat ene doelpunt van Orlov. Een zwaar bevochten zege van Washington, maar ook voor deze krijg je twee punten. Edmonton verdiende meer, maar blijft achter met nul punten.

Toronto Maple Leafs – Boston Bruins

IMG_20151124_061412

Een Atlantic Division duel tussen Toronto en Boston levert vaak interessante duels op. Toronto lijkt langzaam aan duels te gaan winnen en Boston doet het zeker niet onaardig.

De Bruins kwamen het best uit de startblokken en namen een 2-0 voorsprong in het eerste deel. Het spektakel barstte los in periose twee. De ploegen scoorden in amper vier minuten vier maal. Toronto trok de stand naar 3-3. In het restant werd niet gescoord en ook OT leverde geen winnaar op. David Krejci bezorgde Boston de winst door de winnende shootout goal te maken.

Philadelphia Flyers – Carolina Hurricanes

IMG_20151124_061323

Philadelphia en Carolina zijn wat magertjes op weg dit seizoen. De Canes spelen vaak aardig, maar daar win je geen duels mee. De Flyers wilden na zes nederlagen in eigen huis wel weer eens winnen.

Na een doelpuntloze eerste periode leek Philadelphia goed op weg om de winst te grijpen. Het scoorde tweemaal. De voorsprong verdween in de derde periode, want Carolina trok de stand gelijk. Met 2-2 gingen de teams OT in. Daarin besliste rookie Gostisbehere het duel; zijn treffer leverde de Flyers de zege op. De eerste thuiszege in zeven pogingen. Carolina speelde opnieuw aardig. Maar het leverde opnieuw geen punten op.

Florida Panthers – Los Angeles Kings

IMG_20151124_061518

 
De Panthers (8-8-4) beginnen weg te zakken in de Eastern Conference en hebben dus punten nodig om het tij te keren. De Los Angeles Kings (12-8-0) moesten daarvan het slachtoffer worden.

De Kings domineerden Florida in de eerste periode periode en Toffoli’s doelpunt liet dit overwicht op het scorebord noteren. De daaropvolgende 40 minuten waren voor de Panthers, met een gelijkmaker van Barkov als gevolg. Echter, doelpunten van Martinez en Gaborik zorgden ervoor dat de Kings er met een 1-3 overwinning vandoor konden.
 

Winnipeg Jets – Colorado Avalanche

IMG_20151124_061443

 

Winnipeg (10-9-2) sloot zijn reeks thuiswedstrijden vannacht af met een wedstrijd tegen de Colorado Avalanche (7-12-1). Beide teams zullen alles uit de kast moeten halen om nog een rol van betekenis in de strijd om play-offs tickets te spelen.

Na 40 minuten spannend en leuk ijshockey te hebben gezien van beide teams, met een 1-1 stand op het scorebord, vond Colorado een extra versnelling en de offensieve kwaliteiten van de Avalanche wisten dit om te zetten in doelpunten, want McLeod en Duchene wisten beiden het net te vinden. Comeau’s goal in leeg doel maakte de 1-4 winst voor Colorado af.

 

Ook leuk om te lezen