NHL Recaps: Miserabel optreden New York Rangers

Door

Zes duels vannacht in de National Hockey League, waarbij Washington Capitals op bezoek ging bij New York Rangers en de nummers 2 tot en met 6 van de Atlantic Division in actie kwamen in hun gevecht om de playoff plekken. Ed Versteeve blikt terug.

New York Rangers – Washington Capitals

PicsArt_12-21-06.50.25

Op papier was er een van een topper in de Metropolitan sprake voorafgaand aan het duel tussen New York Rangers en Washington Capitals. De werkelijkheid geeft aan dat Washington een voorsprong van 12 verliespunten verdedigde en New York Rangers ronduit belabberd presteerde de afgelopen tijd. Zou het duel tegen de Caps voor een opleving kunnen zorgen?

Daar zag het na de eerste periode wel naar uit. New York was scherp, fel en Washington kwam er niet aan te pas. Met een 3-1 voorsprong op zak en kansen op meer stapte New York Rangers van het ijs. Wat er daarna gebeurde verbaasde iedereen; New York stortte als eeen kaartenhuis in elkaar en kreeg liefst 6 (!) goals tegen zonder daar zelf iets tegenover te zetten. Williams, Backstrom en Johansson noteerden elk 3 punten in de 7-3 oorwassing.

New York Rangers is dolende en komt maar niet uit de zwakke fase. Van de laatste veertien duels won het er slechts drie. De Caps namen de koppositie in de NHL weer over van Dallas met hun twaalfde zege in veertien pogingen. Werk aan de winkel voor New York Rangers.

Detroit Red Wings – Calgary Flames

IMG_20151221_061001

Enkele weken geleden was het Montreal Canadiens, dan een hele tijd niets en dan de rest in de Atlantic Division. Maar de Canadiens hebben de complete voorsprong verspeeld, waardoor de top-6 nu binnen 6 punten staat. Detroit Red Wings kreeg Calgary Flames op bezoek in een poging op gelijke hoogte te komen met Montreal.

Het waren de Flames die brutaal een voorsprong namen, maar Larkin met zijn 12e (leidt de NHL rookie scoring table), Richards en Nyquist zetten Detroit op voorsprong. Hamilton (CGY) en Abdelkader (DET) bepaalden de eindstand op 4-2. De eerste zege van Detroit na drie verliespartijen en de 2e nederlaag op rij voor Calgary.

Tampa Bay Lightning – Ottawa Senators

IMG_20151221_061210

In een onvervalste Rivalry Night Atlantic Division battle nam Tampa Bay Lightning het op tegen Ottawa Senators. Waar de Bolts teleurstellen met plek 6 doen de Senators het meer dan aardig met plek 3 in de divisie.

Ottawa nam een 1-0 voorsprong door een shorthanded goal van Smith, maar daarna flitsten de Bolts langs de Sens met drie unanswered goals, voordat de 3-2 op het bord verscheen na 40 minuten. In het slotdeel gaf Tampa Bay nog even gas en dat resulteerde in nog eens twee treffers. 5-2 Lightning waar Steven Stamkos met twee goals de grote man was van de avond.

Boston Bruins – New Jersey Devils

IMG_20151221_062334

In de slipstream van alle topploegen gaat het Boston voor de wind. Liefst elf winstpartijen in de laatste veertien duels en virtueel koploper bij winst op New Jersey Devils. Die ploeg zit in een mindere fase met vier nederlagen in de laatste vijf pogingen.

Het werd een low score wedstrijd waarbij de kansen er zeker wel waren voor beide teams, maar goalies Schneider (NJD) en Gustavsson (BOS) legden een sterk optreden op het ijs. Een 1-1 score prijkte er op het neon na OT. Ryan Spooner werd de held van Boston; met zijn eerste shootout treffer van zijn carriere bezorgde hij de fans in de TD Garden een prima avond.

Florida Panthers – Vancouver Canucks

IMG_20151221_062317

Ook Florida Panthers doet volop mee om een playoff ticket. De ploeg van legende Jaromir Jagr kreeg Vancouver Canucks op bezoek, de ploeg die bijkans nog wisselvalliger is dan het kleurenpalet van de toppers tijdens een optreden.

Ook dit duel bleek dat eens te meer. De Canucks zijn niet in staat om een voorsprong over de streep te trekken. Tweemaal kwamen de Canucks aan de goede kant van de score, even zoveel keer verdween die. Uiteindelijk sloten de teams af op 4-4, waarma Barkov het winnende punt op de teller van Florida bracht. De Panthers nestelen zich door de zege netjes op plek 4 van de Atlantic Division.

San Jose Sharks – Chicago Blackhawks

IMG_20151221_060832

Eventjes leek het erop dat Chicago Blackhawks een heel lastig seizoen tegemoet ging. Maar Kane, Panarin en Crawford namen de ploeg aan de hand. De Hawks staan inmiddels waar het moet staan en ging op bezoek bij San Jose Sharks; best of the rest achter LA Kings in de Pacific Division.

Een boeiend gevecht ontvouwde zich in de Shark Tank, waar Chicago op voorsprong kwam, maar daarna catch up moest spelen. Dat lukte de regerend kampioen tweemaal en zo gingen de ploegen met 3-3 OT in. In de extra speeltijd besliste Toews het duel op aangeven van Kane en ging Chicago als winnaar de kleedkamers in.

Foto’s Twitter

Ook leuk om te lezen