NHL Recaps: 2e goal Sprong, Devils vernederen Blackhawks

Door

Zes wedstrijden konden wij afgelopen nacht bekijken in de NHL. Belangrijkste moment? De 2e NHL goal van Daniel Sprong!

Meest in het oog springende duel was Detroit Red Wings dat op bezoek ging bij Toronto Maple Leafs, waar Mike Babcock sinds dit seizoen de scepter zwaait. Wat er zich allemaal afspeelde op het ijs? Rowdy van Grieken en Ed Versteeve blikken terug.

Edmonton Oilers – Pittsburgh Penguins

Pittsburgh Penguins ging op bezoek bij Edmonton Oilers. Bij de Pens keerde Daniel Sprong terug. De Oilers misten Connor McDavid.

Onze eigen Sprong bracht de ploegen halverwege de tweede periode op 1-1, nadat Klefbom de Oilers op voorsprong had gezet. Matchwinner werd Phil Kessel die op de powerplay de 2-1 winst en de zesde zege op rij voor Pittsburgh verzorgde.

Toronto Maple Leafs – Detroit Red Wings

IMG_20151107_075713

Detroit ging op bezoek bij Toronto. Een weerzien met voormalig coach Mike Babcock.

Het duel begon gezapig. Mrazek keepte prima bij Detroit, Reimer werd de schlemiel bij Toronto. Zijn blunder leidde tot de 1-0. De 300e goal van Zetterberg.

Vlak voor tijd maakte Toronto toch gelijk via Phaneuf. Jakub Kindl zorgde in OT dat de punten meegingen met Detroit en Toronto opnieuw met lege handen stond.

New Jersey Devils – Chicago Blackhawks

IMG_20151107_075722

New Jersey Devils nam het in eigen huis op tegen kampioen Chicago Blackhawks. New Jersey speelde aan de hand van Stempniak fris en overklaste de Hawks met vier unanswered goals; 4-0 na amper 30 minuten voor de Devils.

De Hawks scoorden nog wel tweemaal, maar winnen deed het niet. De tweede nederlaag op rij voor Chicago.

Carolina Hurricanes – Dallas Stars

IMG_20151107_075709

Dallas (10-3-0) is dé sensatie van dit seizoen, onder leiding van het dynamische duo Benn-Seguin. Carolina (5-8-0) speelt ook totaal niet verkeerd, maar het afmaken is het onderdeel waar het de Hurricanes dit seizoen aan ontbreekt.

Na een eerste periode zonder doelpunten, en een 1-1 tussenstand na 40 minuten, braken de Stars in de derde periode uit en scoorden drie keer voor een 1-4 overwinning in North Carolina. Rookie Radek Faksa, de feel-good story van de draft in 2012, scoorde zijn eerste goal in de NHL.


Colorado Avalanche – New York Rangers

IMG_20151107_075732

De Avalanche(4-8-1) zullen alle zeilen bij moeten zetten om nog enige rol van betekenis te spelen in de play-offs-strijd in de Central Division, terwijl New York (8-2-2) hun koppositie in de ‘Metro’ wilden behouden.

Nadat Nathan MacKinnon in de eerste periode Colorado op voorsprong had gebracht, bogen de Rangers die achterstand halverwege de periode binnen 23 seconden om in een voorsprong! Stepan scoorde op de powerplay de gelijkmaker, waarna Lindberg de 1-2 liet noteren. Hierdoor won New York zijn negende wedstrijd dit seizoen.

Anaheim Ducks – Columbus Blue Jackets

IMG_20151107_075647

De Ducks (3-7-2) zijn bezig met een ultieme inhaalpoging in de Pacific, terwijl de Blue Jackets (4-11-0) ditzelfde kunstje uit proberen te halen in de Metropolitan.

Het waren dan eindelijk de vedettes van Anaheim die het team naar de overwinning leidden, want zowel Ryan Getzlaf, als Corey Perry, leverden drie assists af in de 4-2 overwinning die de Ducks wisten te boeken tegen Columbus. De winnende kwam op de naam van Josh Manson, die zijn eerste goal in de NHL scoorde. Scott Hartnells twee doelpunten voor de Jackets mochten hierin niet baten.

Ook leuk om te lezen