NHL Recap: Penguins na shootout voorbij Canadiens

Door

Twee wedstrijden vandaag en het zijn stuk voor stuk duels met hun eigen verhaal. Het in vorm verkerende Pittsburgh Penguins kreeg bezoek van Montreal Canadiens, dat vanaf dag één uit de startblokken is geschoten. Edmonton Oilers kampt al langere tijd met een vormdip en gaat op bezoek bij Anaheim Ducks, dat de laatste wedstrijden de weg omhoog heeft ingezet. Jeroen Veenstra blikt terug.

Pittsburgh Penguins – Montreal Canadiens

IMG_20151112_064824

Het duel schiet uit de startblokken als Pascal Dupuis al na dertien seconden de 0-1 laat aantekenen. De aanvaller keerde terug in de opstelling nadat vorige week werd gevreesd voor nieuwe bloedprop-problemen.

De gastheren moeten alle zeilen bijzetten en komen maar niet los van hun opponent uit Canada. De Canadiens komen in periode twee op voorsprong door een goal van Brian Flynn, maar Patric Hornqvist zorgt in periode drie voor de gelijkmaker en OT. Daarin wordt uiteindelijk niet gescoord, in shootout bezorgen David Perron en Sidney Crosby de ploeg een 4-3 overwinning.

Anaheim Ducks – Edmonton Oilers

IMG_20151112_064833

De Ducks hebben alle touwtjes in handen en nemen tot drie keer toe een voorsprong. Corey Perry (2) en Shawn Horcoff zien hun voorsprong echter elke keer als sneeuw voor de zon verdwijnen. De Oilers tonen taaiheid en komen elke keer terug tot een gelijke stand. Pas in OT wordt het duel beslist. De Oilers komen daarin voor het eerst in dit duel op voorsprong door een goal van Teddy Purcell.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen