NHL RECAP: 3 goals in 77 seconden van New York Rangers

Door

Afgelopen nacht werden er 5 duels gespeeld in de NHL. Voor sommige teams het openingsduel, terwijl andere teams voor de tweede keer in actie kwamen. De New York Islanders kwamen voor het eerst in actie in het gloednieuwe Barclays Center tegen Chicago, Dylan Larkin van de Red Wings trad in in de voetsporen van Steve Yzerman en New York Rangers liet een waanzinnige comeback noteren. Zij bogen in 77 seconden een 2-1 achterstand om naar een 4-2 zege.

Detroit Red Wings – Toronto Maple Leafs

IMG_20151010_075021

10 jaar lang was Mike Babcock de coach van Detroit. En vannacht keerde hij terug in de Joe Louis Arena met zijn Toronto Maple Leafs. Jeff Blashill debuteerde als coach in de NHL en heel Detroit keek uit naar het optreden van Dylan Larkin. Toronto verloor hun eerste duel met 3-1 van Montreal, Detroit kwam voor het eerst in actie. Babcock kreeg een ovationeel applaus van het publiek.

De Red Wings maakte al snel duidelijk dat er, naast applaus voor Babcock, voor Toronto niks te halen viel. Justin Abdelkader scoorde tweemaal in de eerste periode. Vroeg in het 2e deel van de wedstrijd maakte Dylan Larkin zijn eerste NHL treffer. De tiener evenaarde het record van Steve Yzerman uit 1983, door bij een debuut als rookie op opening night te scoren. Doelman Bernier werd direct van het ijs gehaald bij de Leafs. Abdelkader maakte niet veel later zijn hattrick compleet en zorgde voor de 4-0 eindstand. Zetterberg was goed voor 3 assists. Maar Larkin was met een goal en een assist de talk of the town.

New York Islanders – Chicago Blackhawks

IMG_20151010_075034

43 jaar was het Nassau Colliseum de thuishaven van de Islanders. Vanaf dit seizoen is het Barclays Center het nieuwe thuis. De Islanders kenden een prima seizoen met plaatsing voor de playoffs. En ontvingen de Blackhawks die in hun openingsduel met 3-2 verloren van de buren van de Islanders; de New York Rangers.

Het had dé avond van de Islanders moeten worden. Het werd de avond van Chicago. En Patrick Kane. Chicago nam in de eerste periode een voorsprong door een shorthanded goal van Anisimov. In het 2e deel maakte Tavares de eerste treffer namens New York in het nieuwe stadion. 10 minuten later bracht Kane zijn Hawks weer op voorsprong.

Marek Zidlicky trok na amper een minuut de stand weer gelijk, maar Chicago hield stand. Waarna ‘Kaner’ met zijn 2e goal van de avond het duel in overtime besliste.

Colombus Blue Jackets – New York Rangers

IMG_20151010_075332

Columbus werd vorig seizoen door blessures geteisterd en miste mede daardoor de playoffs. Als de ploeg dit jaar ‘heel’ blijft, kan het wel eens één van de verrasingen worden van het seizoen. New York Rangers gaf in zijn eerste duel een visitekaartje af door titelverdediger Chicago met 3-2 te verslaan. Brandon Saad debuteerde voor Columbus.

In de eerste periode lieten beide ploegen goed hockey zien. Columbus had licht de overhand, toch was het New York dat laat in de periode via Zuccarello een vootsprong nam. In de 2e periode kwamen de Blue Jackets weer langszij door Cam Atkinson. Men ging eens goed zitten voor periode 3. En dat bleek terecht.

Brandon Saad leek bij zijn debuut de match winner te worden. Met minder dan vier minuten op de klok schoot hij de 2-1 voor Columbus binnen. 2 minuten en 31 seconden later wist niemand wat hij zag op het scorebord. In een tijdsbestek van 77 seconden scoorden Lindberg, Hayes en Zuccarello voor de Rangers. 4-2 New York. Het was nog lang stil in Columbus en rumoerig in de kleedkamer van New York.

New Jersey Devils – Winnipeg Jets

IMG_20151010_075337

New Jersey Devils, het team dat geen potten brak afgelopen seizoen zal ook dit seizoen niet hoog eindigen is de verwachting. Zij staan dit seizoen onder leiding van John Hynes. En dan krijg je op openings night de Winnipeg Jets op bezoek. Die lieten donderdagnacht geen spaan heel van Boston Bruins (6-2), de ploeg met misschien wel het beste collectief op het ijs in de NHL.

Enige vorm van vermoeidheid was niet te bespeuren bij Winnipeg. Ze waren de betere partij, maar gescoord werd er niet in de eerste periode. In de tweede werd er echter wel doel getroffen; Mark Scheifele en Blake Wheeler troffen binnen twee minuten van elkaar het doel. De Devils deden wat terug dankzij oud-Jets-aanvaller Jiri Tlusty, maar het antwoord van Winnipeg volgde rap, toen aanvoerder Ladd, dankzij mooi voorwerk van Mathieu Perreault, namens de Jets kon scoren op de power play. Uitstekende start van het seizoen van Winnipeg met twee uitzeges.

Los Angeles Kings – Arizona Coyotes

IMG_20151010_075001

De Los Angeles Kings namen het afgelopen nacht op tegen Arizona Coyotes. De Kings hadden wat goed te maken na de smadelijke 5-1 nederlaag tegen San Jose. Arizona heeft Vermette in de gelederen gehaald en gaan de weg naar boven in zetten. Minder kon ook niet, gezien de één na laatste plek afgelopen seizoen van de NHL.

Los Angeles was op zoek naar eerherstel, maar turnovers en een zwak optreden van goalie Quick stonden dat in de weg. Van de eerste 12 schoten kon Quick de puck vier keer uit zijn net vissen. Het leverde hem zelfs hoongelach van de eigen aanhang op. Domi scoorde bij zijn debuut voor Arizona, Michalek, Ekman-Larsson en Rieder completeerden het kwartet. Dat LA weinig klaarspeelde was duidelijk. Het scoorde nota bene de enige goal shorthanded, via Tyler Toffoli. Mike Smith pareerde 40 van de 41 schoten die hij te verwerken kreeg. De Kings hebben 0 uit 2 en kregen al 9 goals tegen.

Foto’s en samenvattingen: NHL.com

2 Reacties
  1. Hans 5 jaar ago

    Lekker bezig Sport Amerika met deze dagelijkse updates!

  2. Ed Versteeve 5 jaar ago

    Dank Hans!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen