NHL Recap: Chicago Blackhawks beëindigt winning streak LA Kings

Door

Drie duels werden er vannacht afgewerkt, waaronder de kraker tussen regerend kampioen Chicago Blackhawks en de kampioen van 2014 Los Angeles Kings die een 7 game winning streak meenamen. Jens DeMuynck en Ed Versteeve blikken terug.

Chicago Blackhawks – Los Angeles Kings

IMG_20151103_061440

Een kampioenenbal op deze maandag. Regerend kampioen Chicago Blackhawks (6-5-0) ontving de kampioen van 2014 Los Angeles Kings (7-3-0). Twee ploegen die in de laatste zes seizoenen samen goed waren voor vijf Stanley Cup overwinningen. De Kings namen een 7 game winning streak mee naar The Windy City. Chicago was al vijf duel op rij ongeslagen in het United Center.

De Kings schoten uit de startblokken en maakten duidelijk dat zij in vorm zijn. Crawford hield de Hawks op de been met uitstekende reddingen. Toews zette Chicago op 1-0, waarna Martinez en Kopitar Los Angels met een 2-1 voorsprong naar periode twee loodsten.

Ondanks een overwicht kon LA niet doodrukken. Sterker; Kane bracht de ploegen vroeg in de derde periode op gelijke hoogte. Halverwege de periode nam Chicago een 3-2 voorsprong door Teravainen. Aan de goal ging een fantastische assist van Patrick Kane vooraf.

Vlak voor tijd mochten de Kings via een powerplay aanzetten voor de gelijkmaker. De goal viel ook, maar aan de andere kant. Anisimov werd de matchwinner door shorthanded de 4-2 eindstand op het bord te zetten.

Los Angeles zag daarmee de winning streak eindigen, terwijl Chicago de ongeslagen thuisreeks in het United Center uitbreidde naar zes duels.

Toronto Maple Leafs – Dallas Stars

IMG_20151103_061314

Toronto (1-7-2) zit in een negatieve spiraal met vier nederlagen op een rij. De fans hadden met de komst van Babcock op een betere start gehoopt, maar voorlopig is het dus niet veel soeps. Dallas (9-2-0), daarentegen, is uistekend begonnen aan het seizoen en staan aan de leiding in de moeilijkste divisie van de league. Hun laatste drie wedstrijden werden gewonnen, welke reeks kon worden verder gezet?

In een evenwichtige eerste periode waren het de Leafs die eerst konden scoren. Brad Boyes kon na acht minuten Niemi kloppen met een backhand shot. Lang kon Toronto niet genieten van hun voorsprong, want slechts 58 seconden later kon Jamie Benn al gelijkmaken. De beste speler van de maand oktober scoorde zo al zijn tiende van het seizoen. Voor Tyler Seguin was het assist nummer twaalf. Nog in de eerste periode kon Boyes nog eens scoren, maar Dallas gebruikte met succes de coach’ challenge. Uit de review bleek dat er sprake was van offside.

Eenentwintig seconden. Zo lang duurde het in de tweede periode om een doelpunt te maken. Het waren opnieuw de Leafs die op voorsprong klommen, ditmaal na een doelpunt van Lupul. De Dallas Stars waren nochtans de betere ploeg (SOG: 12-19), maar toch konden ze niet voorkomen dat Toronto tot 3-1 kon uitlopen. Het was opnieuw Lupul die kon scoren, deze keer vanop de powerplay.

In de laatste periode bleven de Stars domineren, maar Reimer speelde een heel sterke partij en liet niets meer binnen. Enkele seconden voor het einde deed Rielly de boeken helemaal dicht met de 4-1. Zo kon Toronto voor het eerst sinds april nog eens in eigen huis winnen. Dallas, op hun beurt, laat kostbare punten liggen.

Vancouver Canucks – Philadelphia Flyers

IMG_20151103_061522

Vancouver Canucks (6-1-4) ontving Philadelphia Flyers (4-4-2) in eigen huis, waar het tot dusver één keer won. Door de nederlaag van LA Kings bij Chicago kon Vancouver bij winst de koppositie in de Pacific Division heroveren.

De Canucks startten prima, want binnen 90 tellen kon goalhorn al tekeer gaan. Jannik Hansen knale op aangeven van Bo Horvat de 1-0 tegen de touwen. De overige 19 minuten leverden geen goals meer op.

Giroux bracht met een prachtgoal de Flyers weer langszij met een sterk staaltje individuele klasse.

De thuisploeg nam het initiatief weer over om dat niet meer af te staan. Horvat in de tweede periode en Virtanen en Bartkowski in het derde deel zetten de 4-1 einduitslag op het bord. De kopppsitie in de Pacific Division belandde daarmee voorlopig weer in Vancouver.

Ook leuk om te lezen