NHL Preview: Metropolitan Division

Door

Pittsburgh Penguins v Washington Capitals

Vanavond begint het nieuwe NHL seizoen. En wij bij SportAmerika bieden een vooruitblik per divisie. Vandaag de laatste in de serie van vier. De divisie die nog ontbrak was de Metropolitan Division. Welk team haalt hier de play-offs? Welke ploegen misschien? En welke zeker niet?

In de Metropolitan Division zitten een paar interessante teams. Er zijn teams met supersterren en teams zonder echt aansprekende namen. Maar maken die teams minder kans op een plek in de play-offs?

Zeker van de play-offs

1. New York Rangers

De club van nieuw aanvoerder McDonagh verraste vorig jaar met een plek in de Stanley Cup finale. Met Martin St. Louis versterkten de Rangers zich vorig jaar op trade deadline. Glen Sather heeft vertrouwen in de ploeg en bleef verder rustig tijdens de zomer. Wel nemen ze een kleine gok (klein contract) met de afgekickte Ryan Malone.

Eindoordeel: Zeker van de play-offs. Al is de finale misschien onhaalbaar.

2. Pittsburgh Penguins

Bij de Penguins denkt iedereen aan het duo Crosby en Malkin. Maar het team is veel meer. Kris Letang is gebleven. James Neal maakte plaats voor Patric Hornqvist (via ruil) en Christian Ehrhoff vervangt Matt Niskanen. De powerplay van de Penguins zal met de komst van Ehrhoff meedoen om de titel “beste powerplay van de NHL”. Vraagteken blijft de (in)consistentie van goalie Fleury.

Eindoordeel: Zekerheidje

3. Columbus Blue Jackets

De zomer werd gedicteerd door RFA Ryan Johansen, de groeibriljant in Ohio. Pas deze week werd een driejarig contract getekend. Verder was de komst van Scott Hartnell een opmerkelijke versterking voor dit team (zie Philadelphia). Sinds de oprichting in 2000 haalden de Blue Jackets slechts tweemaal de play-offs.

Eindoordeel: Dit jaar volgt de derde keer

Wie halen de play-offs misschien

4. Washington Capitals

Wat Crosby is voor Pittsburgh, is Ovechkin voor Washington. Al is de great eight vooral een goaltjesdief. De vraag is of Barry Trotz kan doordringen tot Ovechkin en kan zorgen dat hij geen plus/minus-nachtmerrie wordt.

Eindoordeel: Doen mee voor play-off plekken.

5. New York Islanders

Met Tavares hebben ze een superster in huis. En dit keer hebben de Islanders geprofiteerd van de salarisplafondproblemen bij Boston Bruins en Chicago Blackhawks. De komst van Johnny Boychuk en Nick Leddy is de diefstal van de zomer. Dit keer is de tweede club van New York sterker uit de zomer gekomen.

Eindoordeel: De Islanders moeten het een keer gaan redden.

Wie halen het niet

6. Carolina Hurricanes

De Staal-broers Jordan en Eric hebben met Alex Semin en Jeff Skinner goede ondersteuning in de aanval. Maar Skinner (hersenschudding) en Jordan Staal (beenbreuk) staan met blessures aan de kant. Vooral de hersenschudding van Skinner is onvoorspelbaar.

Eindoordeel: Het begint al slecht

7. Philadelphia Flyers

Met general manager Paul Holmgren weet je het nooit. Zo ruilde hij Richards en Carter, waarna beiden met de Los Angeles Kings tweemaal de Stanley Cup wonnen. Deze zomer werd de NHL weer opgeschrikt door een verrassing vanuit Philadelphia. Dit keer werd eerstelijns-winger Hartnell geruild voor RJ Umberger. Wie weet is nu in Columbus een Stanley Cup kampioen in de maak.

Eindoordeel: Maken vooral concurrenten beter.

8. New Jersey Devils

Voor het eerst sinds 1993 verdedigt Martin Brodeur het doel niet meer in New Jersey. Maar met Cory Schneider hebben ze een meer dan capabele vervanger. Vorig jaar kreeg de club de minste schoten op doel tegen van de NHL. Het probleem is zelf doelpunten maken.

Eindoordeel: Voorin te weinig vuurkracht

Lees hier de previews van de overige divisies:
Atlantic Division
Central Division
Pacific Division

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen