NHL PotD: Coach challenge voorkomt tweede goal Tarasenko

Door

Elke dag blikt de NHL redactie van SportAmerika terug op de gespeelde wedstrijden, met een apart hoogtepunt van de wedstrijden in onze NHL Play of the Day.

Vladimir Tarasenko leek laat in de derde periode St. Louis Blues op een belangrijke 2-1 voorsprong te hebben gezet. Niets was echter minder waar. Joel Quenneville, coach van Chicago Blackhawks, vroeg een coach challenge aan vanwege vermeend offside. Na een lange discussie werd besloten: geen goal, want offside. Het duel ging verder met een 1-1 tussenstand en Chicago Blackhawks trok uiteindelijk met 2-3 aan het langste eind.

De review mogelijkheden zijn aangescherpt naar aanleiding van een goal van Matt Duchene in de play-offs van 2013.

Het recht heeft gezegevierd in het geval Tarasenko, maar nu barst de discussie los of de lange discussie en wachttijd die voorafgaat aan dit besluit het wel allemaal waard is. Gaat dit niet ten koste van de dramatiek van het spel? Slechts één ding staat: nooit zal iedereen tevreden zijn. Wat weegt voor jou zwaarder? Laat het weten in de comments!

2 Reacties
  1. Richard99 5 jaar ago

    Raar om nu weer deze regel in twijfel te trekken. Gaat eerlijkheid niet boven de dramatiek? vraag ik me dan weer af. Het was gewoon off side en dan was het weer sterk van degene die het zag gebeuren en actie ondernam om de coach’s challenge aantevragen.

    • Jeroen Veenstra 5 jaar ago

      Een beetje raar is het wel inderdaad. Voor mij gaat het recht ook boven de dramatiek, al vind ik wel dat besluiten in een redelijk tempo genomen moeten worden.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen