NHL Plays of the Week: Duimen omhoog voor 3-on-3

Door

garrison

De competitie in de NHL is slechts een week oud en we hebben al prachtige dingen mogen zien. In de NHL recaps wordt je dagelijks op de hoogte gehouden van de scores en mooie plays. Maar wat is nu de allermooiste play van de eerste week?

In de eerste week zagen we hattricks van Parise, Duclair, Abdelkader en Spezza, prachtige goals van Jack Eichel of een nasty shootout move van Vrbata.

Thumbs up voor 3-on-3 overtime
Leve de sportcultuur in Noord-Amerika! Gelijkspel bestaat niet, dat is voor soccer. En dus krijgen we heerlijke OT’s en prachtige shootouts. De NHL heeft sinds dit seizoen de 3-on-3 overtime ingevoerd.  Meer ruimte, meer kansen, meer actie. En dat is waar de mensen voor naar een stadion komen. Die komen voor vermaak, want dáár draait het om in de Amerikaanse sportcultuur.

Combineer de nieuwe OT regels met de snelheid van het ijshockey en je hebt een supercocktail. Wat ons betreft is het nieuwe overtime-format als geheel de award voor Play of the Week meer dan waard.

De allereerste échte 3-on-3 OT tussen de Lightning en Flyers was om te smullen. Je zat 4:30 min op het puntje van je stoel.
Nog niet overtuigt of je ijshockey leuk moet vinden? Kijk dit!

Maar in tegenstelling tot de oude 4-on-4 regels kan je nu ook langer op het ijs blijven staan. Omdat je jouw linechange mist. En vermoeid raakt. Het overkwam Brandon Sutter. Hij dacht de puck te strippen van Gaudreau, maar had de kracht niet meer om de puck uit zijn zone te krijgen. En weg was Johnny Hockey….

Hoe dan ook is het voor de (neutrale) toeschouwer een verademing en een wijziging in de spelregels die ontzettend goed uitpakt voor de entertainment waarde.

Greatest Hits
Een goede knaller hoort wel bij het ijshockey. Er zijn al wat discutabele hits geweest ( Hallo Connor McDavid!), maar een goede hit is hard, clean en verrast de ontvanger.

Justin Abdelkader is geen watje, maar ook niet bepaald een freight train. Toch heeft Alex Killorn mogen ervaren dat een goede hit van de jongeman je op het ijs doet belanden.

 

Save of the week
Een man die ons eigenlijk niet meer zou moeten kunnen verrassen is Henrik Lundqvist. King Henrik laat ons al jaren genieten van acrobatiek op ijzers. En de zomerstop heeft hem niet roestig gemaakt, want met drie overwinningen en SV% van 93,3% begint hij lekker aan het nieuwe seizoen.

Dat ondervond ook Ryan Johansen. Toen de aanvaller van de Blue Jackets dacht te kunnen scoren na een funny bounce van de boarding, had hij buiten de Zweedse mooiboy gerekend.

En dan zijn we toch weer verrast!
Laat dit maar tot juni duren….

Foto: Getty Images

 

Ook leuk om te lezen