NHL Player Of The Week: Nick Bjugstad

Door

Florida Panthers v Dallas Stars

Sinds vorige week trakteert SportAmerika haar bezoekers iedere zondag op een ‘Player Of The Week’ rubriek waarin de beste speler van de afgelopen zeven dagen wordt belicht. Daarbij wordt gekeken naar de week vanaf zondag tot en met de zaterdag erna.

Winnaar
Dale Weise was de eerste speler die deze nu al roemruchte SportAm-titel een week mocht dragen. Deze week gaat die eer naar een andere speler. Een center. Een Amerikaan. En hij is niet van de New York Islanders. Er is namelijk sterk overwogen de titel van ‘Player of the Week’ aan een Islander toe te kennen, aangezien dat team deze week al z’n drie gespeelde wedstrijden won. Onder andere twee keer van de Pittsburgh Penguins, één keer uit en één keer thuis. Indrukwekkend, maar het is uiteindelijk een spelersonderscheiding en er was een niet-Islander die er deze week als individu bovenuit stak. De titel van ‘Player of the Week’ gaat deze keer naar: Nick Bjugstad van de Florida Panthers.

Reeks
Bjugstad begon zijn imponerende reeks de afgelopen week op zondag met twee goals en twee assists in Anaheim tegen de Ducks. Florida won die wedstrijd mede door zijn inbreng met liefst 2-6. Op dinsdag was Bjugstad wat minder aanwezig. Met één assist kon hij niet voorkomen dat de Kings in Los Angeles met 5-2 van de Panthers wonnen. Twee dagen later stal Bjugstad de show wel weer. In San Jose zette hij zijn ploeg twee keer op voorsprong, maar beide keren konden de Sharks terugkeren in de wedstrijd. Shootouts waren het uiteindelijke gevolg en daarin zorgde natuurlijk Nick Bjugstad met de beslissende en benutte shootout voor de overwinning van zijn Panthers.

Krankzinnig slot
Afgelopen zaterdag speelden de Florida Panthers hun vierde wedstrijd deze week. In Nashville waren de Predators de tegenstander. En opnieuw was Nick Bjugstad belangrijk. Tot één minuut voor tijd leek de wedstrijd met een 1-1 score naar overtime te gaan. Totdat Rocco Grimaldi 43 seconden voor het einde de 2-1 tegen het net legde en Nashville naar de overwinning leek te hebben gebracht. Twaalf seconden later echter, was het Bjugstad die weer eens van zich deed spreken. Hij maakte de 2-2 en zorgde daarmee dat de wedstrijd alsnog naar overtime ging. Daarin werd niet gescoord. En hoewel hij een shootout mistte en de Florida Panthers mede daardoor de wedstrijd verloren, verdient Nick Bjugstad toch met recht de titel van ‘Player of the Week’.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen