NHL Player Of The Week: Dale Weise

Door

Montreal Canadiens v Boston Bruins - Game Seven

Vanaf nu trakteert SportAmerika haar bezoekers iedere zondag op een ‘Player Of The Week’ rubriek waarin de beste speler van de afgelopen zeven dagen wordt belicht.

Ex-Trapper
De uitverkorene voor onze eerste editie is Dale Weise. De grillige power forward van Montreal moet knokken voor zijn ijstijd, in principe figuurlijk, maar soms ook letterlijk. In de NHL scoort hij immers lang niet zo gemakkelijk als in de Nederlandse eredivisie (in het seizoen 2012-2013 was hij kortstondig actief voor Tilburg Trappers). Afgelopen week toonde Weise echter zijn veelzijdigheid en uitgebreide arsenaal.

Hij vecht en scoort, dreigementen Lucic blijken bron van motivatie
Het begon allemaal met een zogeheten ‘Gordie Howe hattrick’. Voor een Gordie Howe hattrick dient een speler in één wedstrijd een goal, een assist en een five minute major voor vechten op zijn naam te krijgen en dit kunstje flikte Weise tegen aartsrivaal Boston. Bijzonder: het doelpunt dat hij maakte was zijn eerste sinds Game 7 van de zwaarbeladen play-offserie tegen hetzelfde Boston vorig seizoen, waarin Montreal aan het langste eind trok. In deze serie was het wederom nummer 22 van de ‘Habs’ die zijn team op sleeptouw nam. Tijdens het handen schudden na afloop van die beslissende zevende wedstrijd werd Weise zelfs nog met de dood bedreigd door heethoofd en slechte verliezer Milan Lucic van de tegenpartij. Deze dreigementen lijken hem echter alleen maar meer te hebben gemotiveerd voor de onderlinge duels tussen beide teams, getuige zijn geweldige prestatie op donderdag.

Weise sloot zijn week in stijl af met nog eens twee treffers tegen de Philadelphia Flyers, gisteravond. Drie goals en een assist in één week. Niet slecht voor iemand die zelden meer dan tien minuten per wedstrijd aan spelen toekomt…

‘Honorable mention’
Filip Forsberg van de Nashville Predators verdient in ieder geval genoemd te worden. Het veelbelovende Zweedse talent lijkt dit jaar écht door te gaan breken en begint aan de verwachtingen te voldoen die een first round selection in de NHL Entry Draft doorgaans met zich meebrengt. Als hij zijn huidige vorm weet vast te houden tot het eind van dit seizoen, zal hij die verwachtingen zelfs ruimschoots overtreffen. Deze week schitterde hij met als hoogtepunt een goal en twee assists tegen de Blues.

Ook Tyler Ennis kan trots zijn op zijn verrichtingen deze week. De kleine forward van het slechtst presterende team in de NHL, de Buffalo Sabres, bewees met zijn twee goals en drie assists dat Buffalo’s status als ‘joke of the league’ niet aan hem te wijten is.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen