Kane

NHL Player Of The Week: Patrick Kane

Door

2013 NHL Stanley Cup Final - Game Five

Het waren deze week weer de aanvallers die streden om de titel Player Of The Week. Steven Stamkos scoorde twee keer en stond vier maal aan de basis van een Tampa Bay Lightning goal. Matt Beleskey van de Anaheim Ducks scoorde in alle vier de wedstrijden die hij speelde één goal. Maar de titel van deze week gaat naar een speler die maar drie wedstrijden nodig had voor vier goals en een assist. De Player Of The Week komt uit Chicago en luistert naar de naam Patrick Kane.

Grote wedstrijden, grote prestaties
Zondag 3 mei begon het al uitstekend voor de Blackhawks en Patrick Kane. Dankzij een klinkende 4-1 zege kwam de ploeg uit Chicago op een 2-0 voorsprong in de series tegen de Minnesota Wild. Met twee goals had Kane daarbij een zeer grote inbreng. Twee dagen later was Kane opnieuw de gevierde man, want in de eerste wedstrijd in Minnesota maakte hij in de powerplay de enige en dus winnende goal.

Sweep
Kane lijkt zo’n beetje ieder duel in de play-offs beter te worden. Ook in de vierde wedstrijd was hij van onschatbare waarde met een goal en een assist. Met die vierde overwinning was de sweep een feit.

Drie wedstrijden, drie keer winst, vier goals, één assist. Veel discussie kan er over deze uitverkiezing toch niet zijn. De Hawks kunnen nu relaxen en zullen dan moeten strijden tegen de indrukwekkende Anaheim Ducks. Die ploeg zal Patrick Kane dan zeer kort moeten houden. Met Kane in vorm, lijkt Chicago ook meteen een zeer grote favoriet voor het winnen van de Stanley Cup.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen