NHL Player Of The Week: Patric Hornqvist

Door

Colorado Avalanche v Pittsburgh Penguins

Dit was zo’n week waarin meerdere spelers gegadigde waren voor de uitverkiezing tot SportAm Player of the Week. De twee weken geleden ook al verkozen Alex Ovechkin van de Washington Capitals maakte er met vijf goals en twee assists in drie wedstrijden opnieuw aanspraak op. Calgary Flames center Jiri Hudler en Evgeni Malkin van Pittsburgh Penguins waren beide met vier goals en twee assists ook uitstekend in vorm. In defensief opzicht hadden goalie Semyon Varlamov van Colorado Avalanche (één goal tegen in twee wedstrijden) en Ottawa Senators verdediger Erik Karlsson (één goal en twee assists in drie wedstrijden) zomaar verkozen kunnen worden. Maar het werd iemand anders. Iemand die ‘maar’ één assist gaf en ‘slechts’ drie keer scoorde in vier wedstrijden.

Doorslaggevend
Soms is het nu eenmaal niet de hoeveelheid punten die de doorslag geeft, maar het moment dat die punten gescoord worden. Door twee wedstrijden op rij (bijna) eigenhandig de winst binnen te slepen, gaat de Player of the Week-award deze keer naar Pittsburgh. Niet naar Malkin of Crosby, zelfs niet naar Kris Letang, maar naar een left wing, een Zweed, namelijk… Patric Hornqvist.

Spanningsopbouw
Zondag 1 maart was Hornqvist met één assist nog niet zo heel opvallend in de door de Penguins met 5-3 gewonnen uitwedstrijd tegen Columbus Blue Jackets. In Colorado kon hij niet voorkomen dat de Avalanche met 3-1 van Pittsburgh won. Maar na die twee wedstrijden brak de Hornqvist-tijd aan. In het sterrenensemble van Pittsburgh is twee keer op rij belangrijk zijn, tegen zeker ook niet de minste teams, buitengewoon knap. Zowel in Anaheim als in Los Angeles werd Hornqvist de held van Pittsburgh. Tegen de Ducks zorgde Hornqvist voor de 0-2 en de 0-3 in een uiteindelijk met 2-5 gewonnen wedstrijd. In Los Angeles was Hornqvist tegen de Kings nog belangrijker. Na de 0-0 in regular time, maakte hij in overtime namelijk de winnende 0-1.

Met in totaal 22 goals is Hornqvist teamgenoot en sterspeler Sidney Crosby zelfs gepasseerd in hoeveelheid goals dit seizoen. We zullen Patric Hornqvist en de Pittsburgh Penguins hoogstwaarschijnlijk ook in de playoffs wel terug gaan zien. We zijn benieuwd of hij zijn puike spel zo lang kan volhouden.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen