NHL Player Of The Week: Jakob Sifverberg

Door

. Jakob Sifverberg
Bij de titel SportAm Player of the Week gaat het natuurlijk om goed presteren. Maar het is vooral ook belangrijk om goed te presteren als het er daadwerkelijk om gaat. De play-offs zijn dan wel het juiste moment. We zullen eerst twee spelers noemen die het net niet zijn geworden deze week en ook waarom. De eerste is Predators speler Filip Forsberg, die donderdag een hattrick maakte tegen de Blackhawks, maar verder geen hoge ogen kon gooien de rest van de week. Jiri Hudler van de Flames is de andere. Met 3 goals en 3 assists in twee wedstrijden was hij heel belangrijk, maar in de twee andere wedstrijden afgelopen week was hij relatief onzichtbaar. Behalve goed zijn en op de belangrijke momenten er staan, is ook constant presteren een belangrijke factor voor onze keuze. De Player of the Week van deze week play-offs voldeed aan al die dingen. Hij speelde slechts twee wedstrijden, maar zorgde in die twee belangrijkste wedstrijden wel voor goed en constant spel, waardoor zijn team ook met een sweep de eerste ronde doorkwam. Bovendien is het leuk dat het nu eens niet een ervaren rot was die de kar trok, zelfs geen volleerd goalgetter, maar eigenlijk een anders vrij onopvallende speler. De Player of the Week van deze week is van de Anaheim Ducks en luistert naar de naam… Jakob Sifverberg.

Play-offs chokers
De Ducks zijn de afgelopen twee seizoenen in de reguliere competitie een ploeg die zich makkelijk kwalificeert voor de play-offs. Beide keren werden ze echter voor de finale uitgeschakeld. Ook dit seizoen waren ze weer de beste in de Pacific, maar toch was Winnipeg volgende de redacteuren van SportAm de favoriet. De Ducks bleven dit jaar in de play-offs echter doen wat ze het hele reguliere seizoen ook al veel deden; winnen. En niet onbelangrijk; doorgaan naar de volgende ronde. Via een heuse sweep zelfs, waarbij in de twee wedstrijden deze week een zeer belangrijke rol was weggelegd voor onze Player of the Week; Jakob Sifverberg.

Belangrijk op de juiste momenten
De eerste twee wedstrijden in Anaheim werden gewonnen en dus ging Anaheim met het nodige vertrouwen richting de confrontaties in Winnipeg. Voor dat fanatieke publiek moet je dan maar zien wat er gaat gebeuren. De eerste wedstrijd was er één die pas in overtime werd beslist; 4-5 voor Anaheim. Bij die beslissende goal was Sifverberg niet betrokken, maar bij de goal die vlak voor tijd overtime mogelijk maakte, gaf hij wel de assist. Bovendien scoorde hij en gaf hij ook bij de belangrijke 1-1 een assist. Ook in de vierde wedstrijd was Sifverberg op de belangrijkste momenten belangrijk. Bij een 2-3 voorsprong op het scorebord, stond hij op om de Ducks dat laatste duwtje naar een sweep te geven. Bij de 4-2 en de 5-2 was hij de gever van een assist. Waarmee hij in de twee uitwedstrijden in totaal goed was voor een goal en liefst vier assist.

Mede dankzij Sifverberg z’n goede, constante en belangrijke bijdrage verspilden de Ducks weinig energie en lijken ze een ploeg om ernstig rekening mee te houden deze play-offs. Nu zullen we gaan kijken goed en constant Sifverberg en de Ducks kunnen blijven. Contender voor de Stanley Cup? Waarom niet!

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen