NHL Player Of The Week: Corey Crawford

Door

Crawford
De Chicago Blackhawks hebben nog maar één overwinning nodig om de Stanley Cup te winnen. Dat hebben ze deze week aan een aantal spelers te danken. Aan Marian Hossa die in drie wedstrijden drie assists gaf, aan Brandon Saad die twee goals maakte waarvan met name de game winning goal op woensdag in Game 4 zeer belangrijk was, maar vooral dankzij een uitermate solide en constant spelende rots in de branding. We hebben het over de goalie van de Blackhawks. De keuze voor Speler Of The Week is deze keer gevallen op… Corey Crawford.

Crawford vs. Bishop
Afgelopen maandag was Tampa Bay Lightning goalie Ben Bishop nog degene die zijn ploeg in de race hield. In Chicago kreeg hij 38 schoten op zich afgevuurd, waarvan er maar twee doel troffen. Corey Crawford had het met 32 schoten tegen net wat minder druk, maar hij moest wel één keer meer vissen. Rond de scrimmage bij de tweede goal zou je streng kunnen zeggen dat Crawford er niet heel geweldig uit zag. Ben Bishop en de Lightning kwamen dankzij de winst met 2-1 voor te staan in de Final.

Geen Bishop
Woensdag moest Ben Bishop door een blessure verstek laten gaan. Andrei Vasilevskiy was zijn vervanger. De pas twintigjarige Rus weerde zich kranig, maar moest uiteindelijk toch twee keer zijn meerdere erkennen. Dat moest hij ook ten opzichte van Corey Crawford. Die kreeg in het United Center 25 schoten te verwerken en slechts één daarvan wist hij niet uit het netje te ranselen. Chicago won de wedstrijd met 2-1 en zorgde zo dat de finaleserie weer geheel gelijk stond; 2-2.

Game 5
De vijfde wedstrijd in Tampa zou natuurlijk van ongelooflijk groot belang zijn. De winnaar van deze wedstrijd zou in de Stanley Cup Final op ‘matchpoint’ komen. Ben Bishop was voor de Lightning weer van de partij, maar zijn concullega aan de andere kant van het ijs was de man van de wedstrijd. Liefst 32 schoten kreeg Crawford te verwerken en slechts de poging van Valtteri Filippula trof in de tweede periode doel. Bishop kreeg vier schoten minder tegen, maar wel een goal meer.

Met een save percentage van .969 in de laatste wedstrijd en een percentage van .945 over de afgelopen week verdient Corey Crawford zondemeer de titel SportAm NHL Player Of The Week. Aankomende maandag kan Crawford in Tampa Bay de kroon op zijn werk zetten door de Stanley Cup te winnen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen