NHL Player Of The Week: Cam Atkinson

Door

???????????????????????????

Veel spelers waren productief deze week. Een kleine greep uit de bak der puntenpakkers: Derek Stephan (NYR); twee goals en vier assist, Keith Yandle (NYR); vijf assists, Jamie Benn (DAL); vier goals en één assist, Radim Vrbata (VAN); drie goals en vier assists, Justin Abdelkader (DET); vier goals (in vier wedstrijden op rij gescoord) en twee assist, Anze Kopitar (LAK); twee goals en vier assists. Uiteindelijk is gekozen voor een speler die vier goals maakte en drie assists gaf, enkel deed hij daar maar drie wedstrijden over, waar de meeste andere spelers deze week vier wedstrijden speelden. Player of the Week: Cam Atkinson van de Columbus Blue Jackets.

Er wordt niet met de pet naar gegooid
Voor Columbus zit het seizoen er al wel op, want zich kwalificeren voor de play-offs gaat niet meer lukken. Je zou als ploeg en speler dan kunnen denken; mèh. De Blue Jackets doen dat bepaald niet, want de laatste zes wedstrijden werden gewonnen. Cam Atkinson had een grote rol in de drie winstpartijen van deze week.

Hattricks
Op dinsdag was het vooral Scott Hartnell van de Blue Jackets die de camera’s op zich gericht kreeg. Hij maakte in de met 5-3 van Anaheim Ducks gewonnen wedstrijd namelijk een hattrick. Cam Atkinson was in die wedstrijd met twee assists ook al belangrijk. Drie dagen later was Cam Atkinson zelf de gevierde man. In Chicago werd met liefst 2-5 gewonnen van de Blackhawks en Atkinson was daar de hattrick-hero. Alsof zijn week al niet mooi genoeg was, bracht hij een dag later zowel zijn totaal aantal goals als zijn totaal aantal assists die week met één omhoog. In St. Louis werden de Blues met 2-4 verslagen.

Geschiedenis schrijven
Voor de Blue Jackets was het de negende overwinning in de laatste tien wedstrijden. Bovendien was het dit seizoen de 22ste overwinning on the road en de achtste uitoverwinning op rij, beide een franchise record. Daar heeft Cam Atkinson toch maar mooi behoorlijk aan bijgedragen en daarom is hij deze week dan ook de verdiende Player of the Week.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen