NHL Player Of The Week: Alex Ovechkin

Door

Washington Capitals v New York Rangers - Game Four
De legendes Jagr en Alfredsson werden beide al eens verkozen en natuurlijk kunnen alle andere winnaars best een potje hockeyen. Maar van de huidige mastodonten binnen de NHL won nog niemand de felbegeerde titel SportAm Player of the Week. Crosby, Stamkos, Doughty, Kane, Parise, Nash, Malkin, geen van hen maakte er voorlopig aanspraak op. Tot één van de grootste sterren binnen de NHL deze week opstond. Zijn team speelde vier wedstrijden en alle vier die wedstrijden werden gewonnen. Hij zelf maakte vier goals en gaf vier assists. Je mag dan gerust zeggen dat één iemand deze week fier boven de rest uitstak; Alex Ovechkin, captain van de Washington Capitals.

Big wins
Het waren ook bepaald niet de eerste de beste teams die door Ovechkin en z’n Capitals verslagen werden deze week. Anaheim Ducks, Pittsburgh Penguins, Winnipeg Jets en New York Islanders behoren stuk voor stuk tot de grootste contenders voor een plek in de playoffs. Wie weet zelfs wel tot de favorieten voor de uiteindelijke Stanley Cup. In vrijwel alle wedstrijden wees Ovechkin z’n Capitals de weg.

Streak
Zondag 15 februari waren de Ducks uit Anaheim niet mighty genoeg om het Alex Ovechkin lastig te maken. Sterker nog; met twee goals en twee assists was hij amper te stuiten. Op dinsdag in Pittsburgh waren het niet de thuisspelende Crosby en Malkin die glorieerden, maar was het weer Ovechkin die met een goal en een assist de spotlight op zich gericht vond. Op vrijdag waren het de Jets die geen vat op Ovechkin kregen. Op niemand van de Capitals overigens. Het werd in Washington liefst 5-1, waarbij Ovechkin garant stond voor een goal en een assist. Dat hij in de op zaterdag na overtime gewonnen pot tegen New York Islanders niet in de punten kwam, doet aan zijn algehele prestatie deze week weinig af.

Met zijn uitstekende optredens heeft Ovechkin de Capitals naar een zo goed als zeker lijkende plek in de playoffs geholpen. Is het niet rechtstreeks, dan wel via een wild card. Bovendien heeft hij zijn plek bovenaan de topscorerslijst in handen. Slechts Rick Nash van de New York Rangers kan zijn scoringsdrift bijhouden. Als de Capitals deze vorm kunnen vasthouden, dan zouden ze zomaar eens een serieuze greep naar de hoogste klassering in de oersterke Metropolitan Division kunnen doen. Aan Alex Ovechkin zal het zeker niet liggen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen