NHL Play of the Week: Goalies stelen de show

Door

Cam-Ward-Carolina-Hurricanes-featured-640x426

In week 3 van de NHL was weer ontzettend veel te beleven. Daarom een extra uitgebreide editie van NHL Play of the Week. Met echt voor ieder wat wils in deze editie. Aan de liefhebbers van goalie-acrobatiek is gedacht. Maar ook mooie goals, een feitje en de betere smeerlapperij krijgt aandacht in deze aflevering.

Save of the Week

Een paar heerlijke reddingen deze week. Daarom ook niet één, maar twee “Saves of the Week”.

Cam Ward wordt vaak verguisd. Ook door de redacteuren van SportAmerika. Maar dan haalt hij opeens weer dit soort capriolen uit en zie je waarom hij in de NHL speelt en wij niet.

De aanval start door een knulligheid in de verdediging van de Canes die een prachtige snelle aanval van de Avalanche inluidt. Matt Duchene doet eigenlijk alles goed. Maar Cam Ward doet eigenlijk alles beter.

Henrik Lundqvist ( daar is ie weer) houdt wel van een uitdaging. Hij maakt het zichzelf zo ontzettend moeilijk hier. Hij verspeelt de puck en op het moment dat oud-ploeggenoot Anthony Duclair de puck op zijn stick heeft is King Henrik nog achter zijn goallijn. Maar voordat Duclair schiet, is dat euvel verholpen.

Een echte atleet die Lundqvist. WOW!

Goals of the Week

Is Lundqvist dan niet te verslaan? Nou ja…als je de handjes van Claude Giroux hebt krijg je soms wel eens een puck in het netje.

In Los Angeles lijken ze alles weer op de rit te hebben na een zeer moeizaam begin. De Kings zijn een gestructureerd team en krijgen soms het verwijt dat ze defensief zijn ingesteld. Maar vergis je niet in de individuele kwaliteiten van de spelers bij de Kings. Tyler Toffoli laat dat deze week zien met een prachtige goal die heel erg doet denken aan één van de mooiste doelpunten van vorig jaar.

Weetje van de week; Het doelpunt dat geen doelpunt was

Volgens regel 25.1 wordt een goal toegekend als de goalie van de verdedigende ploeg het ijs heeft verlaten, er geen verdediger tussen aanvaller en het doel is en er vervolgens een overtreding wordt begaan. Ook weer wat geleerd!

Beste spin-o-rama

Enkelbreker van de week

De Calgary Flames zijn moeizaam aan het seizoen begonnen, maar Johnny Gaudreau lijkt geen last te hebben van een sophmore slump. Hij liet vannacht een mooi staaltje skills zien.

Smeerlap van de week

Een nieuwe award. En één die je eigenlijk niet moet willen winnen. Bij de uitreiking van deze award ook geen mooie toespraak, behalve een vermaning: “WIL JE DAT NOOIT MEER DOEN, GIONTA!”

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen