NHL Lock-out update: Sidney Crosby is hoopvol

Door

NHL Lock-out update: Sidney Crosby is hoopvol | Sport AmerikaDe derde week in het NHL lock-out debacle is net van start en de kans is zeer groot dat de gesprekken tussen de NHL en NHLPA vandaag weer worden gecontinueerd. Afgelopen twee weken bleken deze dialogen weinig productief, maar de echte pijnpunten zijn dan ook nog niet op tafel geweest. Met name ging het afgelopen weken over zaken als de aanwezige ‘drug testing policy’ en de afgesproken secundaire arbeidsvoorwaarden. Het lijkt aannemelijk dat beide partijen in deze gesprekken hun onderhandelingspositie willen bewaren, om tijdens de echte discussiepunten als omzet-deling en salaris-plafonds, wel tot overeenstemming te kunnen komen. Dit hopen fans tenminste.

Sidney Crosby, ster van de Pittsburgh Penguins, stak bezorgde NHL-fans dit weekend met oog op de lock-out een hart onder de riem. In gesprek met de The Canadian Press gaf hij aan om bewust zijn KHL-plannen ‘on hold’ te hebben, omdat hij een goed gevoel heeft bij de lock-out onderhandelingen. Slecht nieuws voor Magnitogorsk, het KHL-team dat al eerder met Crosby in contact trad over een overzees contract, maar wellicht hoopgevend voor NHL-fans. De vraag blijft natuurlijk waar Crosby zijn gevoel op baseert, maar elk positief signaal is er één.

De Pittsburgh Post-Gazette vroeg Crosby op haar beurt een reactie op de geruchten dat de NHL de onderhandelingen sowieso laat doorlopen tot midden november, om voor de Winter Classic tot overeenkomst te komen, maar niet veel eerder toe te geven aan de NHLPA. Crosby gaf aan te hopen dat de NHL onderhandeld om zo snel mogelijk tot een goede oplossing te komen, en niet de zaak vertraagd om naar een latere deadline toe te werken. Laten we hopen dat de NHL hier gehoor aan geeft.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen