NHL Draftwatch: Ster Timo Meier rijst ook op WK U20

Door

Halifax Mooseheads v Gatineau Olympiques

De prospects

Het gros van alle grote namen als het gaat om de prospects voor de draft van 2015 komt momenteel uit op het WK U20. Vorige week viel al te lezen dat Connor McDavid op tijd weer fit is om aan het toernooi deel te nemen. In de eerste wedstrijd speelde McDavid een moeilijk duel, miste wat grote kansen en noteerde daarom geen enkel punt. Opvallend, daar Team Canada met 8-0 wist te winnen van Slowakije. In het tweede duel tegen Duitsland nam McDavid revanche, met het openingsdoelpunt en twee assists in de 4-0 overwinning.

Oliver Kylington

Een speler die het toernooi niet heeft gered, is de verdediger Oliver Kylington. De Zweed met roots in Eritrea speelt voor Färjestad in de SHL en noteerde daar in 17 competitieduels twee goals en drie assists. Op huurbasis voor AIK in de Allsvenskan (tweede niveau) noteerde Kylington ook al drie goals en drie assists in tien wedstrijden. Kylington wordt als een mogelijke pick in de eerste ronde van de draft gezien, in sommige lijstjes wordt hij zelfs in de eerste tien gezet.

Mikko Rantanen

Veel werd er ook verwacht van Mikko Rantanen. De Fin komt met zijn land als regerend kampioen op het WK U20, maar tot dusver vallen de prestaties van zijn land vies tegen. Tegen Team USA werd na shootout verloren (2-1). Dat Slowakije een dag na de 8-0 nederlaag tegen Canada in reguliere speeltijd met 2-1 van Finland won, mag toch een verrassing genoemd worden. Rantanen onttrekt zich tot nog toe aan de malaise, de winger scoorde de beide Finse doelpunten tijdens dit toernooi.

Timo Meier

Timo Meier leek voorafgaande aan dit seizoen een speler te zijn die, als hij al gedraft zou worden, ergens onopvallend in één van de latere rondes gekozen zou worden. Dit seizoen is Meier echter een revelatie in de QMJHL voor Halifax Mooseheads. De Zwitser noteerde 21 goals en 25 assists in 33 wedstrijden en is daarmee zijn puntentotaal van vorig seizoen (34 in 66 wedstrijden) al gepasseerd. Op het WK U20 speelt Meier samen met Nashville Predators-prospect Kevin Fiala en dat lijkt een goede combinatie. In de 5-2 overwinning tegen Tsjechië noteerde Meier twee assists op goals van Fiala. Tegen Rusland (7-0 verlies) viel er geen eer te behalen voor de Zwitserse aanvaller.

Ook leuk om te lezen