NHL Draftwatch: Ster Timo Meier rijst ook op WK U20

Door

Edmonton Oilers v Arizona Coyotes

In NHL Draftwatch wordt alvast vooruit gekeken naar de NHL Draft van 2015. Welke teams zijn slecht genoeg om een gooi te doen naar een top pick? En welke spelers mogen we als potentiële top picks beschouwen? Eén speler verdient onze extra aandacht. De Nederlander Daniel Sprong is een mogelijke top pick in de NHL draft 2015. Je ideale voorbeschouwing op de NHL Draft 2015? Dat is NHL Draftwatch op #SportAm!

De ploegen

Vorige week vertelden we al dat teams zich pas echt gaan focussen op de draft als de trade deadline van 2 maart 2015 nabij komt. Kijkende naar de ontwikkeling van de ranglijst, dan lijken we de eerste twee ploegen die zich al richten op de NHL Draft van 2015 al te kunnen noteren. De competitie lag afgelopen week drie dagen stil en daardoor is er niet heel veel veranderd, maar Edmonton Oilers en Carolina Hurricanes zien het gat met de rest van de NHL steeds verder groeien. Arizona Coyotes bleef nog enigszins nabij, maar ook die ploeg sluit zich aan bij de lange lijst ploegen die nog hopen op aansluiting in de race om een plek in de play-offs.

Flop 5

Een opvallende statistiek in de race om de first overall pick is te zien in de onderlinge resultaten van Arizona Coyotes en Edmonton Oilers. Beide ploegen spelen, omdat ze divisiegenoten zijn, dit seizoen vijf keer tegen elkaar. Alle vijf de confrontaties hebben inmiddels plaatsgevonden en vijf keer waren de Coyotes de sterkste. In de 30 andere duels tegen de 28 andere ploegen in de NHL haalde Arizona dus slechts 20 punten. Aangezien de Coyotes en de Oilers elkaar dit seizoen niet meer treffen, moeten de Coyotes dus zeker niet uitgevlakt worden terug te keren in deze strijd.

Ook leuk om te lezen