NHL Draftwatch: McDavid getroffen door handblessure

Door

Erie Otters v Windsor Spitfires

De prospects

De absolute nummer 1 voor de draft van 2015 is Connor McDavid. De Canadees van Erie Otters (OHL) noteerde in 18 gespeelde wedstrijden al 51 punten (16 goals, 35 assists). McDavid heeft afgelopen week echter slechts één wedstrijd gespeeld in verband met een handblessure, die hij opliep bij een gevecht met Bryson Cianfrone. McDavid is vijf tot zes weken uitgeschakeld.

USA Blue v USA White - 2014 USA Hockey Junior Evaluation CampAlle ogen dus op de nummer twee, Jack Eichel. Eichel noteerde vrijdag 1 goals en 1 assist en nam daarmee de nummer één positie op de topscorerslijst over. Inmiddels is Eichel al door meerdere spelers gepasseerd, maar hun voorsprong van één punt is schraal. Zeker wanneer je nagaat, dat Eichel 3 of 4 wedstrijden minder heeft gespeeld als deze spelers.

Zonder McDavid kan lijnmaatje Dylan Strome aan de NHL-ploegen laten zien, dat hij meer is dan alleen ‘het lijnmaatje van’. Dat lukte hem, in de eerste twee wedstrijden zonder McDavid, aardig. Strome noteerde een assist en een goal. Het hielp zijn ploeg niet, de Erie Otters verloren deze twee wedstrijden.

Ook leuk om te lezen