NHL Draftwatch: McDavid getroffen door handblessure

Door

New York Islanders v Buffalo Sabres

In NHL Draftwatch wordt alvast vooruit gekeken naar de NHL Draft van 2015. Welke teams zijn slecht genoeg om een gooi te doen naar een top pick? En welke spelers mogen we als potentiële top picks beschouwen? Eén speler verdient onze extra aandacht. De Nederlander Daniel Sprong is een mogelijke top pick in de NHL draft 2015. Je ideale voorbeschouwing op de NHL Draft 2015? Dat is NHL Draftwatch op #SportAm!

De ploegen

De grootste kanshebber op de vetste vis, de eerste keus, is Buffalo Sabres. De ploeg van coach Ted Nolan staat met 10 punten onderaan in de NHL. Buffalo scoort het minst aantal doelpunten (30) in de NHL en krijgt de meeste goals (68) tegen. De knappe 6-2 zege tegen Toronto Maple Leafs zaterdagnacht deed aan die cijfers niks af. De lottery lijkt het enige wat een eerste keuze voor Buffalo nog in de weg kan staan.

De laagst gerangschikte ploeg in de Western Conference is Edmonton Oilers. De Oilers konden recentelijk al drie keer een eerste keuze maken (Hall, Nugent-Hopkins, Yakupov) maar dat verbetert de resultaten niet. De ploeg mist ervaren spelers die de jonge sterren door moeilijke momenten heen kan slepen en een hoge draft pick lijkt dan ook niet direct de oplossing. Allicht zijn de Oilers gebaat bij het verruilen van hun hoge pick in ruil voor ervaren spelers die hun al aanwezige talenten verder kunnen helpen in hun ontwikkeling.

De derde plek is voor Carolina Hurricanes. De ploeg leek korte tijd geleden nog begonnen aan de weg omhoog, maar van die route is ook alweer afgeweken. Begin november werden vier overwinningen op rij geboekt, maar in de daaropvolgende vijf wedstrijden werden slechts twee punten gepakt. Ai. Onze top vijf wordt gecompleteerd door Arizona Coyotes en Columbus Blue Jackets.

Ook leuk om te lezen