NHL Draftwatch: Daniel Sprong wordt Canadees

Door

Ottawa Senators v Edmonton Oilers

In NHL Draftwatch wordt alvast vooruit gekeken naar de NHL Draft van 2015. Welke teams zijn slecht genoeg om een gooi te doen naar een top pick? En welke spelers mogen we als potentiële top picks beschouwen? Eén speler verdient onze extra aandacht. De Nederlander Daniel Sprong is een mogelijke top pick in de NHL draft 2015. Je ideale voorbeschouwing op de NHL Draft 2015? Dat is NHL Draftwatch op #SportAm!

De ploegen

Tot vorige week waren de Buffalo Sabres het lachertje van de NHL. En de favoriet voor de eerste draftpick in 2015. Maar afgelopen week  lieten de spelers van de Sabres zien dat ze niet bewust verliezen. Met drie winstpartijen op een rij is ziet de stand er opeens heel anders uit. De laatste plek in de NHL wordt nu gedeeld met Edmonton en Columbus.

Columbus verloor haar laatste wedstrijd met 4-2 van de ook laag staande Philadelphia Flyers. De Flyers stopte met de winst hun eigen vier wedstrijden durende verliescyclus.

Waar Buffalo de goede weg is ingeslagen, gaat het met de Oilers volledig mis. Ze lijken de hoop op de eerste pick in 2015 niet op te geven. Met één punt uit zes wedstrijden gaat het ronduit slecht. Vooral de 1-7 thuisnederlaag van zaterdagnacht tegen de Blackhawks was gênant. De slechte reeks van de Oilers is niet alleen te wijten aan de spelers. Dallas Eakins werd in een ESPN panel uitgeroepen tot slechtste coach van de NHL. Dit fragment geeft het panel wel een beetje gelijk.

Ook leuk om te lezen