NHL Draftwatch: Coyotes werken aan toekomst rond Trade Deadline

Door

Minnesota Wild v Phoenix Coyotes

In NHL Draftwatch wordt alvast vooruit gekeken naar de NHL Draft van 2015. Welke teams zijn slecht genoeg om een gooi te doen naar een top pick? En welke spelers mogen we als potentiële top picks beschouwen? Eén speler verdient onze extra aandacht. De Nederlander Daniel Sprong is een mogelijke top pick in de NHL draft 2015. Je ideale voorbeschouwing op de NHL Draft 2015? Dat is NHL Draftwatch op #SportAm!

De ploegen

Veel aandacht voor de ploegen deze week, want met de Trade Deadline die vandaag om 21:00 Nederlandse tijd aanbreekt zijn er veel wisselingen met draft picks geweest.

Arizona Coyotes

De Coyotes zijn, na een reeks verliespartijen op rij, tot de conclusie gekomen dat het beter is om over te gaan tot een grondige rebuild. Daar slaagt GM Don Maloney alleraardigst in. De Coyotes hadden al de beschikking over Max Domi en krijgen na een ruil met New York Rangers ook de beschikking over Anthony Duclair. Het duo excelleerde op het U20 in een lijn met Sam Reinhart voor Team Canada. De ruil met New York ging om Keith Yandle, die naar de Rangers ging. Ook prospect Chris Summers en een pick in de vierde ronde van 2015 gingen naar New York. De Coyotes kregen daar naast Duclair ook een first round pick in 2016 voor terug, een pick in de tweede ronde van 2015 en defenseman John Moore. De Coyotes betalen gedurende anderhalf jaar (zolang het contract loopt) de helft van het salaris van kopstuk Keith Yandle.

Daarmee staan de Coyotes er in de toekomst goed voor. De ploeg staat momenteel dan wel 28ste in de NHL, maar dat betekent wel dat de Coyotes volgend seizoen mogelijk de beschikking krijgen over een top prospect uit het rijtje Connor McDavid, Jack Eichel, Noah Hanifin. Daarnaast hebben de Coyotes een extra first round pick verkregen van Chicago Blackhawks in de ruil rond Antoine Vermette. Ook in 2016 hebben de Coyotes dus al twee first round draft picks. Al met al kan er over een paar jaar wel eens een ongelooflijk sterk team in de woestijn van Arizona spelen.

Trade Deadline deals

Met name de Rangers waren gisteren heel actief op de ruilmarkt. Lee Stempniak werd verruild naar Winnipeg Jets in ruil voor Carl Klingberg. James Sheppard werd overgenomen van San Jose Sharks in ruil voor een pick in de vierde ronde van de draft van 2016.

Ook Tampa Bay Lightning was zeer actief met twee transacties. Braydon Coburn werd overgenomen van Philadelphia Flyers in ruil voor defenseman Radko Gudas en picks in de eerste en derde ronde van de draft van 2015. Brett Connoly vertrok bij Tampa Bay, hij werd verruild naar Boston Bruins in ruil voor picks in de tweede ronde van 2015 en 2016.

Washington Capitals verloste Calgary Flames van Curtis Glencross. De aanvaller had al laten weten het liefst te willen vertrekken uit Calgary, omdat hij meer speeltijd wenste te krijgen.

Dallas Stars liet aanvaller Erik Cole en een third round pick in 2015 gaan naar Detroit Red Wings. In ruil daarvoor kregen de Stars Mattias Janmark, Mattias Backman en een pick in de tweede ronde van 2015 terug uit Detroit.

Toronto Maple Leafs

De Maple Leafs zijn bezig aan een slecht seizoen met het ene dieptepunt na het andere, maar de fans reageren daar gelukkig ook nog op een leuke kritische manier op. Om het seizoen te symboliseren werd het volgende lied gemaakt:

De Maple Leafs hopen stiekem nog op Connor McDavid, al lijkt die kans niet heel groot. McDavid was als klein jongetje fan van de Maple Leafs.

Ook leuk om te lezen