NHL Draft Watch: Bartek Bison schijnt en de droom van Tyler Benson

Door

bison_141011_051_650

In NHL Draftwatch wordt wekelijks gekeken naar de verrichtingen van prospects die in aanmerking komen te worden gedraft tijdens de aankomende NHL Draft. Welke clubs mogen volgend jaar als eerste kiezen en wie zijn de meest interessante spelers om in de gaten te houden? Net als vorig seizoen kan er een Nederlands talent gedraft worden, al wordt zijn naam minder genoemd dan die van Daniel Sprong vorig seizoen. Bartek Bison speelt voor Prince George Cougars in de WHL.

Deze week aandacht voor Tyler Benson en weer een aanstormend Nederlands talent; Bartek Bison.

Beware of the Buffalo!!
Afgelopen weekend pakte Bison zijn eerste goal in de WHL. In de wedstrijd tegen de Kelowna Rockets. Met een goal en een assist was Bison de second star in de met 3-0 gewonnen wedstrijd. De first star was voor goalie Ty Edmonds.

 

 

De goal van de nummer 18 van de Cougars is te zien vanaf 0:50 in de film van deze clip.

Komende week is een drukke week voor Bartek Bison en de Prince George Cougars. Dinsdag en woensdag spelen ze twee thuiswedstrijden tegen de Calgary Hitmen. Vrijdag en zondag staan de uitwedstrijden tegen respectievelijk de Kelowna Rockets en Vancouver Giants op het programma. Laten we hopen op een sterk vervolg deze week!

Tyler Benson
Eén van de talenten die op dit moment onder de radar vliegt is Tyler Benson. Dat komt voornamelijk omdat de 17-jarige winger herstellende is van een operatie na een sterk debuutseizoen in de WHL. Zijn 45 punten in 62 wedstrijden waren hoopvol voor een sterk vervolg. Na het seizoen pakte hij brons mee op het WK U18 en goud op het Ivan Hlinka Tournament.

VANCOUVER, BC - OCTOBER 18: Tyler Benson #17 (L) and Alec Baer #8 of the Vancouver Giants celebrates Baer's second goal against the Prince George Cougars during the first period of their WHL game at the Pacific Coliseum on October 18, 2014 in Vancouver, British Columbia, Canada. (Photo by Ben Nelms/Getty Images)

In februari 2015 sprak ik Benson na de gewonnen wedstrijd tegen de Red Deer Rebels over zijn toekomst. Naast zijn bijdrage op het scorebord is Benson ook een speler die elke wedstrijd voorop gaat in de strijd. Wat mij betreft is de vergelijking met Jake Virtanen een treffende.

Ten tijde van ons gesprek was de draft nog ver weg, maar wel een onderwerp dat ik niet kon laten liggen. Waar de meeste spelers heel politiek correct antwoorden was Benson heel uitgesproken. Zijn eerste focus ligt op een goed seizoen bij de Giants en vervolgens om zo hoog mogelijk geselecteerd te worden in de draft. Tot zover het verplichte riedeltje…Maar zijn droom is om voor de Edmonton Oilers te spelen. Als geboren en getogen Edmontonian niet zo gek natuurlijk, maar gezien de sportieve malaise wel opmerkelijk.

Hij sprak ook uit dat zijn rol in 2015-2016 groter zal worden. In september 2015 werd Benson uitgeroepen tot de jongste Captain in de historie van de ploeg van Gordie Howe en Michael Bublé.

Op dit moment lijkt Benson een zekere top 15 selectie voor de 2016 NHL Draft. Maar veel zal afhangen van zijn herstel!

Foto: Getty Images

3 Reacties
 1. Arjan 5 jaar ago

  Zag Bartek Bison net live op televisie een goal scoren tegen de Portland Winterhawks (ik woon in Portland).

  • Bas 5 jaar ago

   Arjan, Mooie stad om te wonen! Ga je volgende keer zelf kijken bij de Winterhawks?

 2. Arjan 5 jaar ago

  Zat eraan te denken ja om een keer te gaan kijken.. Eerst de Trailblazers 🙂

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen