NHL: clubs akkoord, spelers stemmen spoedig

Door

Pittsburgh Penguins v Philadelphia Flyers - Game Six

Goed nieuws uit het hoofdkwartier van de NHL, waar de clubs op de Board of Governors-meeting unaniem akkoord zijn gegaan met de nieuwe CAO. Het is daarmee nu de beurt aan de spelers, die vrijdag en zaterdag mogen stemmen. Als zaterdagavond de deal wordt goedgekeurd, beginnen op zondag de training camps.

Voor veel mensen was de stemming van de clubs spannender dan die van de spelers. De clubs waren tenslotte met de lock-out begonnen en hoopten op een betere deal dan wat ze nu gekregen hebben. Desondanks is de algehele conclusie wel dat de clubs, opnieuw, deze lock-out hebben gewonnen en dus zijn ze akkoord. Alle clubs hebben ingestemd met het akkoord.

De spelersvakbond NHLPA kondigde vandaag aan dat ze niet donderdag en vrijdag, maar vrijdag en zaterdag zullen stemmen over het akkoord. Die extra dag geeft hen de tijd nog meer vragen van spelers en spelersmakelaars te beantwoorden over eventuele contractuele aanpassingen en de gevolgen van bepaalde nieuwe regels, waaronder de ingestelde boete voor clubs die spelers hebben getekend voor dusdanig lange tijd dat ze het contract nooit zullen uitdienen, maar wel de salary cap hit konden verslagen.

Als de deal zaterdag wordt goedgekeurd door de spelers, en dat lijkt een zekerheidje, dan zullen alle clubs uiterlijk maandag aan hun training camp beginnen en begint het verkorte seizoen van 48 wedstrijden op zaterdag 19 januari met onder meer Montreal tegen Toronto en waarschijnlijk ook de Battle of Pennsylvania (foto) tussen Philadelphia en Pittsburgh.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen