NHL Best-Of: Goals, goals en nog eens goals

Door

Boston Bruins v Colorado Avalanche

Wekelijks brengen wij de mooiste, uitzonderlijkste en meest bewonderenswaardige momenten uit de NHL. Vaak zijn dat prachtige goals, mooie reddingen en bone- crushing hits. Deze week vooral goals. Hele mooie goals. Er was weer genoeg te kiezen. Kijk en geniet van het beste uit de NHL van de afgelopen week!

Slovakian Sniper
In de NHL Best-Of van vorige week liet Patrick Kane zich van zijn beste kant zien. Maar niet alleen Patrick Kane is geniaal in de shootouts. Er is een Slovaakse uitdager. Tomas Tatar van de Red Wings scoort ze namelijk ook heel makkelijk. Misschien minder bekend dan Kane, maar dat is niet terecht.

Nu kan Tatar ook stiekem ook afkijken van Datsyuk, de grootmeester! En hij is schijnbaar een snelle leerling. De Red Wings gaan nog veel plezier beleven aan Tatar.

NIET KIJKEN!!!
Het kan soms best wel druk zijn op het ijs. Als iedereen zich in één zone bevindt, heb je tien spelers en een goalie op een paar vierkante meter. Passen naar een medespeler kan dan best uitdagend zijn. Niet voor Reilly Smith. Hij kijkt niet eens! Toch vindt hij een vrijstaande Patrice Bergeron. En het lijkt niet toevallig!

In de re-match van de Stanley Cup Final van 2013 versloegen de Boston Bruins eenvoudig de Chicago Blackhawks. Mede dankzij deze goal van Bergeron.

Niet happen!
Daar kon je vroeger toch voor uitgelachen worden op het schoolplein. Als je bij het voetballen keihard in de schijnbeweging van één van je vriendjes trapte. Ik geloof niet dat ze er bij de Toronto Maple Leafs om kunnen lachen.

Maar knap is het wel. Niet zozeer de goal. Het doel vinden was nog een makkie voor Nick Bjugstad. Het voorbereidende werk van Tomas Fleischmann is magistraal.

Save of the Week
Natuurlijk gaan niet alle schoten erin. Vooral bij de Edmonton Oilers is dat een bijzonderheid. De ploeg draait echt heel moeizaam en is vooral in verdedigend opzicht om te huilen. Goalie Ben Scrivens had even genoeg van alle pucks die achter hem belandde.

Deze clip is een combinatie van hand-oog coördinatie. Fontaine tikt de puck uit de lucht op goal. Dat alleen is al knap. Maar de reflex waarmee Scrivens de puck vangt….pfff! Met recht is dit de Save of the Week!

 

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen