NHL Best-of: een perfecte hip check!

Door

Ottawa Senators v New Jersey Devils

In een week tijd gebeuren er genoeg mooie dingen in de NHL en om je daaraan te herinneren, hebben we een paar van die momenten op een rijtje gezet. Ga er eens goed voor zitten en enjoy!

De perfecte hip check van Marc Methot

De hip check is een check met de heup die hedendaags al veel minder te zien is als vroeger. Beelden van een goede hip check doen dan ook een beetje historisch aan. Marc Methot beheerst de techniek echter als geen ander en liet dat vorige week zaterdag zien tegen Lucas Lessio (Arizona Coyotes).

De razendsnelle shorthanded goal van Oliver Ekman-Larsson

Er gebeurden echter ook mooie dingen voor de Coyotes. Oliver Ekman-Larsson zette zichzelf twee dagen eerder in de geschiedenisboeken door de snelste shorthanded goal om een periode mee te beginnen in de NHL te scoren. De derde periode was net vijf seconden aan de gang. Hij scoorde ook nog eens vanaf zijn eigen blauwe lijn.

Het technische hoogstandje van Edmonton Oilers #14

Wie in Nederland aan het nummer 14 denkt, denkt al gauw aan Johan Cruijff. In de NHL schaatst echter ook een nummer 14 met een fantastische techniek rond, namelijk Jordan Eberle. De aanvaller van Edmonton Oilers scoorde een parel van een doelpunt tegen San Jose Sharks.

Prachtige saves: Tuukka Rask en Carter Hutton

Tuukka Rask leek volledig kansloos toen hij uit positie stond en Michael Grabner de puck voor het intikken had, maar niets was minder waar.

Carter Hutton was zelfs al gepasseerd, maar de puck ging niet snel genoeg langs hem. Hutton zorgde er met zijn stick voor dat hij in de herkansing wel slaagde in het uit het net houden van de puck.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen