NHL 4-on-4: Torres, McDavid, Sprong, rookies en titelfavorieten

Door

Raffi Torres

Vraag 3: Raffi Torres werd deze week voor liefst 41 duels geschorst door de NHL voor zijn onbesuisde head shot tegen Jakob Silfverberg. Wat is jouw visie op dit ongeleide projectiel van de San Jose Sharks

BR: Raffi Torres is de nieuwe Matt Cooke. Al vind ik de straf wel heel erg zwaar. Het moet een statement zijn. Maar dan hadden ze Chris Pronger en Scott Stevens niet moeten opnemen in de Hockey Hall of Fame. De voormalige 5th overall pick is gewoon een menselijke bowlingbal. Hij gebruikt geen ellebogen, knalt mensen niet face-first in de boarding, maar is een meester in de hits op open ijs. Soms uit een dode hoek en dat is het gevaarlijke. En ja, die komen hard aan, maar ik vind deze straf belachelijk.

JD: Helemaal terecht. Deze kerel leert niet uit zijn fouten, want het was niet de eerste keer dat hij zoiets deed. Recidivisten moeten hard aangepakt worden. Een goed signaal van de NHL om zo’n lange schorsing op te leggen. Dat hij daarnaast ook nog eens financieel wordt gestraft, vind ik nog beter. Hopelijk dringt het nu door bij Torres, al heb ik daar mijn twijfels bij. Maar het is sowieso een duidelijk signaal naar alle spelers toe: zo een fouten kunnen echt niet meer. Doe je het toch? Mag je lekker enkele maanden aan de kant gaan staan zonder betaald te worden.

EV: Je hebt harde spelers, je hebt keiharde spelers, je hebt idioten en dan komen spelers als Raffi Torres. Hij zou zo een hoofdrol kunnen krijgen in een nieuw TV format met de naam ‘Idiots on ice’. Deze eencellige leert gewoon niet van zijn fouten. Nadat hij als speler van Phoenix in 2012 Marian Hossa te grazen nam en 25 wedstrijden schorsing kreeg, zou je denken dat hij beter weet. Als je dan in San Jose een nieuwe kans krijgt en in twee seizoenen amper speelt door blessures (en dus weggegooid geld bent), moet je ervoor zorgen dat je dit soort zaken niet doet. Nu is San Jose hem een half seizoen kwijt. Als ik Sharks manager zou zijn zou ik hem lekker aan de straat zetten bij het grof vuil. Dat is waar hij thuis hoort, niet op het ijs.

JV: 41 duels klinkt als heel veel. Dat is een half seizoen op zich ook wel. In mijn ogen had de straf alleen nog hoger moeten zijn. Torres vervalt steeds weer in oude gewoontes en het lijkt er steeds meer op dat hij enkel in deze league speelt om zoveel mogelijk hoofden aan flarden te helpen. Wat mij betreft wordt zo iemand uit de competitie gezet. Voorgoed.

2 Reacties
  1. Richard 5 jaar ago

    Wat ook een rookie is om in de gaten te houden : niet genoemd door de kenners is Panarin van Chicago. komt uit de Russische competitie.
    Wat een talent.
    Wat Torres betreft. Wat een crimineel is dat.
    Verbannen dit soort spelers voor eeuwig. 41 wedstrijden belachelijk veel?? het hadden er 41 duizend moet zijn.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen