NHL 4-on-4: Torres, McDavid, Sprong, rookies en titelfavorieten

Door

 

Daniël Sprong

Vraag 2: Onze Nederlandse trots Daniël Sprong staat op het roster bij de Penguins. Houden ze hem na 9 duels aan? Of gaat hij alsnog terug naar de Charlottetown Islanders in de QMJHL?

JD: Laat ons hopen van wel! Maar ik vrees er toch voor, het is al fantastisch dat we überhaupt deze vraag moeten beantwoorden. Zowat iedereen had verwacht dat Sprong nog een jaartje (misschien wel twee jaartjes) in de QMJHL zou moeten gaan rijpen. Daniel Sprong heeft nu negen wedstrijden om zich te gaan bewijzen. Hij heeft er een heel goede preseason op zitten en hopelijk kan hij de lijn doortrekken. Nog een jaartje in de QMJHL is natuurlijk geen ramp, hij is amper 18 jaar dus daar kan hij zeker ook nog vooruitgang boeken. Zijn defensieve skills wat bijwerken en volgend jaar lekker knallen in de NHL!

EV: Ik denk dat het bij 9 wedstrijden blijft. Maar laat even voorop staan dat het al een prestatie van formaat is dat hij op het roster staat. Hij werd ‘slechts’ als 46e gedraft. En waar andere ploegen hun top picks zonder pardon naar de opleidingsteams stuurden, gaat Sprong de NHL in. En ja, al is het maar voor even dit seizoen, toch moet je zijn prestatie op waarde schatten. Knap, zeer knap zelfs. En als het dit jaar niet is, dan komt hij er zeker wel. Zijn naam staat in ieder geval genoteerd bij veel managers.

JV: Ten eerste is het natuurlijk belangrijk dat Sprong in de aankomende negen wedstrijden goed presteert. Maar, alles valt of staat ook met de fitheid van enkele spelers van de Penguins. Momenteel is Eric Fehr geblesseerd en ook Pascal Dupuis is enkele weken uitgeschakeld. Als zulke jongens terugkomen kan Sprong prima terug naar de QMJHL en dat is allicht ook beter voor zijn ontwikkeling. Mocht Sprong wel in de NHL blijven, dan denk ik ook dat hij het daar wel gaat redden. Sprong heeft er kwaliteit genoeg voor, maar of hij het fysiek al een seizoen lang (plus volgens mijn eigen voorspelling play-offs) aan kan is een vraagteken.

BR: Ik reken er niet op dat hij langer dan negen wedstrijden zal spelen. Ik denk dat de goede ontwikkeling van Sprong en de blessure van Dupuis wel eens voor verlenging van zijn verblijf kan zorgen. Maar al blijft het bij negen; WAY TO GO!!!

2 Reacties
  1. Richard 5 jaar ago

    Wat ook een rookie is om in de gaten te houden : niet genoemd door de kenners is Panarin van Chicago. komt uit de Russische competitie.
    Wat een talent.
    Wat Torres betreft. Wat een crimineel is dat.
    Verbannen dit soort spelers voor eeuwig. 41 wedstrijden belachelijk veel?? het hadden er 41 duizend moet zijn.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen