NHL 4-on-4: Torres, McDavid, Sprong, rookies en titelfavorieten

Door

PicsArt_1444196243354

Vraag 1: Vanavond barst het NHL seizoen weer los. Om diverse redenen is naar dit seizoen enorm uitgekeken door de liefhebbers. Wie zie jij dit seizoen als de grote titelfavoriet per divisie?

EV: Voorspellingen zijn aan mij besteed. Gezien mijn jaarlijkse dramatische brackets. Maar ik verwacht dat we veel ploegen dicht bij elkaar gaan zien. In de Pacific Division ga ik voor Anaheim Ducks. De ploeg die ik afgelopen seizoen fantastisch vond spelen is ook dit seizoen daar de favoriet. Kanshebber op de Stanley Cup ook. In de Central Division ga ik nog 1x voor de St. Louis Blues. Ik had daar een rebuild verwacht die er niet kwam. Het moet er toch een keer uitkomen zou je zeggen. Divisie kampioen? Ja. Stanley Cup? Wederom nee.

In de Atlantic Division moet je er maar eens goed voor gaan zitten. 3x wow dit seizoen. Uiteraard kies ik als chauvinist voor Detroit Red Wings. Maar heel gek is dat niet. Ik verwacht erg veel van Jeff Blashill als coach en met de aanwas van rookies die volwassen worden is dat niet zo gek. Datsyuk zal gemist worden, maar dat wordt prima opgevangen. In de Metropolitan Division is het nu of nooit voor Washington Capitals. Ik gok dat het nu wordt. Wat een team hebben die zeg! Kunnen ze de druk aan? Ze moeten wel in mijn ogen. Er is echt geen excuus om niet als Stanley Cup favoriet genoteerd te worden met zo’n ploeg.

JV: In de Pacific Division ben ik er het snelst uit: dat wordt Anaheim Ducks. De Ducks zijn vele malen sterker dan welk andere team in de divisie dan ook. De strijd om de andere plaatsen in de play-offs is open. Voor de overige divisies is het lastiger. De Central Division is een oppropping van enkele topteams in één divisie. Daar zie ik meerdere topteams die klaar zijn om de divisie te winnen. Probleem is; er kan er maar één de winnaar zijn. Mijn winnaar is Minnesota Wild. Daar wordt al jarenlang aan een succesteam gewerkt en nu is het moment gekomen om te gaan oogsten.

In het oosten ga ik in de Atlantic Division voor Detroit Red Wings en in de Metropolitan Division voor de Pittsburgh Penguins. De Red Wings is nagenoeg hetzelfde verhaal als dat van Minnesota Wild. Al jaren wordt rustig gebouwd aan een goede ploeg en daar worden nu de vruchten van geplukt. Dat Mike Babcock is vertrokken doet daar niets aan af. Met de Penguins ben ik misschien wel een ‘homer’, maar zo azijnzuur als ik normaal over de kansen van de Penguins ben, zo positief ben ik nu gestemd. Al jaren was de selectie in de aanval niet breder dan de flitsen van Crosby en Malkin, dit jaar is hard gewerkt om de gehele selectie in de breedte te versterken. Het gat wat in de verdediging is gevallen kan worden opgevuld met draft picks van de laatste jaren. Een beetje tricky, maar ik heb vertrouwen in deze jonge defensie.

BR: Een voorspelling? Ga ik me er aan wagen? Ondanks mijn lachwekkende play-off bracket? Ja hoor! In de Atlantic Division ga ik voor Tampa Bay Lightning. De Canadiens kunnen niet elk seizoen zo leunen op Price en Detroit zal Datsyuk de eerste maanden erg missen. Mijn favoriet in de Metropolitan Division is Washington CapitalsMet de komst van TJ Oshie is de aanval nog dodelijk, terwijl Justin Williams ze door game 7’s zal loodsen. In de Central Division schrijf ik Minnesota Wild op. De sterkste divisie met veel kanshebbers voor de division crown wat mij betreft. En het zal geen verrassing zijn dat ik in Pacific Division voor Anaheim Ducks ga. Voor mij titelkandidaat nummer 1!

JD: Nou, laten we makkelijk beginnen. In de Pacific Division zie ik maar één favoriet: Anaheim Ducks. Geen enkel team komt ook maar in de buurt, volgens mij. Ik zie de Ducks ook als één van de grote favorieten om de Stanley Cup te winnen, maar dit terzijde. In de Atlantic Division zal het tussen Tampa Bay en Detroit gaan en mijn voorkeur gaat daar eerder naar de Tampa Bay Lightning. Ze waren vorig seizoen al sterk en dit seizoen gaan ze enkel maar beter worden. In de Metropolitan Division is Washington Capitals de grote favoriet. Wat hebben die een lekker team zeg, in elke linie hebben zij zoveel kwaliteit. Dit moet het seizoen worden voor de Caps en Ovechkin, nu of nooit. Tenslotte is er nog de Central Division. Met voorsprong de moeilijkste van allemaal. Buiten Colorado is werkelijk elk team in staat om de divisie te winnen, maar als ik dan toch één ploeg moet zeggen ga ik voor St. Louis Blues.

2 Reacties
  1. Richard 5 jaar ago

    Wat ook een rookie is om in de gaten te houden : niet genoemd door de kenners is Panarin van Chicago. komt uit de Russische competitie.
    Wat een talent.
    Wat Torres betreft. Wat een crimineel is dat.
    Verbannen dit soort spelers voor eeuwig. 41 wedstrijden belachelijk veel?? het hadden er 41 duizend moet zijn.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen