NHL 3-on-3: Sprong, draft-winnaars en trades

Door

hamilton
In de week van de draft vonden er ook een aantal significante trades plaats. Zo versterkte Los Angeles zich met Milan Lucic, voegde Calgary Dougie Hamilton toe aan hun toch al indrukwekkende verdediging en ging Buffalo vrolijk door met het versterken van haar fundament: Robin Lehner en Ryan O’Reilly zijn komend seizoen een Sabre. Welke trade zal volgens jullie de grootste impact hebben, positief of negatief?

JV: Wat de Blue Jackets goed hebben gedaan, hebben de Bruins en de Kings verkeerd gedaan. Milan Lucic is een goede speler hoor, maar wat de Kings daar allemaal voor inleveren is vrij ruim. Bostons activiteiten op de trade market, daar zet ik ook mijn vraagtekens bij. De spelers die zij met hun (via trades verkregen) picks hebben gekozen in de eerste ronde zijn goede spelers, maar waren niet de best beschikbare spelers. Zonder Dougie Hamilton krijgen de Bruins het ook zwaar, zeker zodra Zdeno Chara gaat stoppen. Chara is al 38 jaar oud dus het kan zomaar zijn dat dit niet lang meer gaat duren. De Bruins toonden maandag weinig ambitie door Zac Rinaldo van Philadelphia Flyers te halen in ruil voor een third round pick. Een third round pick voor een speler die bijna meer wedstrijden in de NHL geschorst is geweest dan dat hij heeft gespeeld! Waarschijnlijk is Rinaldo de enige speler ter wereld die een afschuwelijke hit kan verkopen alsof hij net de winnende goal in overtime van de zevende wedstrijd van de Stanley Cup Final heeft gescoord (zie filmpje). Don Sweeney kent een slechte start in Boston en als dit vertelt wat we van zijn periode als Bruins GM mogen verwachten, dan gaan de fans in ‘Beantown’ een zware tijd tegemoet.

BV: Ik denk dat Lucic in LA een verpletterende indruk gaat maken. Letterlijk! Die kerel is een truck op schaatsen. Nu zijn de Kings al niet onderbedeeld, maar met Lucic aan boord worden ze nog groter en gemener. Niet per definitie beter, want er lijken nog maar weinig teams heil te zien in het ‘Boston model’. De Bruins zelf lijken er ook vanaf te willen zien. De Kings gaan het komend seizoen in ieder geval wél proberen. Zal het genoeg zijn om de play-offs weer te halen? Geen idee, maar ondertussen zullen weinig teams met plezier Staples Center bezoeken.

AA: Van een negatieve impact zal bij alle grote trades die plaatsvonden, geen sprake zijn. Althans, dat geldt dan voor de teams die de grote namen binnenhaalden en niet kwijtraakten (Los Angeles, Calgary, Buffalo). De Bruins daarentegen, hebben zichzelf in de voet geschoten met een paar onbegrijpelijke moves. Eerst doen ze cornerstone D-man Dougie Hamilton van de hand voor een handjevol picks die ze vervolgens ook nog eens verre van optimaal benutten. Daarna laten ze Milan Lucic gaan. Gezien de return voor Lucic, vond ik het onder normale omstandigheden niet eens een slechte trade. Maar het waren geen normale omstandigheden meer op het moment dat Hamilton de club al via de achterdeur had verlaten en de selectie dus opeens enorm was geslonken in kwaliteit. Don Sweeney had die picks beter moeten gebruiken en Lucic, in dit geval, moeten houden. Al was het maar om hem op een later moment alsnog in te ruilen voor wat meer jeugdigheid. Ik voorspel een grote, donkere wolk die de komende jaren over Boston heen zal trekken.

De grootste impact in positieve zin zal in Alberta voelbaar zijn. Met aanwinst Hamilton erbij, mag er nu toch echt gesproken worden van een elite defensie in Calgary. Mark Giordano, T.J. Brodie, Dennis Wideman, Kris Russell en Dougie Hamilton vormen een luxeprobleem achterin. We hebben het hier over vijf volwaardige topverdedigers, allen in een Flames jersey! Ook voorin heeft de ploeg van Jack Adams winnaar Bob Hartley genoeg mogelijkheden, zoals afgelopen seizoen goed zichtbaar was. Dit team heeft het in zich om een Cup te veroveren in de nabije toekomst.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen