NHL 3-on-3: Sprong, draft-winnaars en trades

Door

eichel2
De draft van dit jaar was misschien wel de ‘most anticipated’ draft sinds 2005, toen Sidney Crosby de league in kwam. Dit allemaal door wonderkind Connor McDavid, die tot niemands verbazing first overall werd gekozen door Edmonton. McDavid wordt gezien als een franchise player van Crosby’s kaliber. Er waren natuurlijk ook andere teams die uitstekende zaken deden. Welk team zien jullie als de grote winnaar van de draft, afgezien van de Oilers?

JV: De Oilers komen eraan en dat komt niet alleen door McDavid. Ook de defensie kreeg een broodnodige kwaliteitsinjectie en met Cam Talbot beschikken de Oilers nu over een goede doelman, met Ben Scrivens als behoorlijke back-up. Buffalo Sabres is eveneens een hele andere ploeg met veel aanwinsten uit ruilen en natuurlijk Jack Eichel. Beide teams zijn in opmars. Arizona heeft hele goede spelers gedraft en kan, bij een goede opleiding, in de toekomst uitgroeien tot een hele goede ploeg. Hen zie ik volgend seizoen echter nog niet de vruchten plukken van het goede werk dat nu is geleverd.

Maar mijn winnaar van deze draft is niet één van deze drie. Voor mij is dat toch Columbus Blue Jackets. De Blue Jackets hebben zich niet gek laten maken door het feit dat zij vorig seizoen de play-offs niet hebben gehaald. Zij hebben al een hele goede ploeg en hebben dat in de slotfase van afgelopen seizoen ook laten zien. Geen flashy trades gemaakt maar wel heel goed gedraft. Met Zach Werenski, Gabriel Carlsson en Paul Bittner hebben zij drie spelers gedraft die vrijwel direct iets toevoegen aan het huidige roster. Werenski en Carlsson in de defensie, Bittner met zijn size in de voorhoede. Daar moet ik wel bij zeggen dat Carlsson volgend seizoen in de Zweedse SHL zal spelen, maar wie weet sluit hij na afloop van het seizoen nog in Noord-Amerika aan.

BV: Het was een drukke boel op het tradefront. Bij sommige trades waren wel duidelijke winnaars. Vancouver werd bestolen door Carolina in de trade van Eddie Lack voor pick 66. Boston liet de voor- en de achterdeur openstaan toen ze Hamilton en Lucic lieten vertrekken. Maar het opmerkelijkste vind ik dat de Sabres echt een team aan het optuigen zijn. Eerder kwam Evander Kane. Nu komen daar Eichel, O’Reilly, Jamie McGinn, Robin Lehner en David Legwand bij. Allemaal het gevolg van picks verzamelen voor één van de diepste drafts in tijden. Slim gedaan door Tim Murray.

AA: Wat mij betreft is hier maar één antwoord op mogelijk: de Buffalo Sabres. Tim Murray verdient echt een pluim voor zijn werk. Als je naast Jack Eichel ook nog eens Ryan O’Reilly, Robin Lehner en David Legwand weet toe te voegen aan je team, dan kan je spreken van een zeer geslaagde draft. Een ander team waar bijna niemand het over heeft, is Carolina. Het oppikken van Noah Hanifin was in mijn ogen een ware steal. Persoonlijk snapte ik niks van Toronto’s keuze om Hanifin te skippen ten faveure van aanvaller Mitch Marner. Elk team kan een potentiële franchise verdediger als Hanifin heel goed gebruiken, en Toronto al helemaal. Met Justin Faulk en Noah Hanifin beschikt Carolina over één van de beste verdedigende duo’s in de hele NHL (natuurlijk is het nog wel afwachten geblazen hoe snel Hanifin zich zal ontwikkelen). Als GM Ron Francis voorin weer even orde op zaken weet te stellen, dan zullen de Hurricanes binnen een paar jaar weer meedoen om de prijzen.

Ook leuk om te lezen