NHL 3-on-3: Oilers rebuild, eerste ronde play-offs en het WK

Door

Ice Hockey - Men's Gold Medal Game - Day 17

Op 1 mei begint het hockey WK voor A-landen in Tsjechië. Deze week werd bekend dat onder andere Sidney Crosby en Jaromir Jagr daar te bewonderen zullen zijn. Het WK is, net als de NHL Play-offs, live te zien op FOX Sports. Wie is jullie favoriet voor de titel?

BR: Het is altijd erg afhankelijk van de rosters. Wie doet er mee? Wie is geblesseerd? Wie speelt er nog in de play-offs? Normaliter geef ik Zweden de grootste kans. De Zweden weten onder leiding van de Sedins altijd wel raad met de extra ruimte op het grotere Europese ijs. Door blessures zullen de Sedins echter niet meespelen. Dat scheelt een slok op een borrel. De selectie van Team Canada daarentegen is aardig op sterkte. De aanwezigheid van Crosby zal de Canadezen een flinke boost geven. Met Giroux, en Seguin zit de aanval verder ook prima in elkaar. Maar ik en voorspellingen….

AA: Normaal gesproken zou ik voor de Russen gaan, ze zijn titelverdediger en presteren op de WK’s doorgaans erg goed. Maar het is nog maar de vraag of Malkin mee zal doen en Ovechkin is er de komende weken sowieso niet bij, hij bereikte maandag met zijn Capitals de tweede ronde. Ook een steunpilaar achterin, Andrei Markov, is voorlopig nog wel even bezig in die play-offs. Bovendien zal Crosby zoals je zei deelnemen namens aartsrivaal Canada. Naast de Pens captain zullen er vast nog wel een aantal andere Canadese (super)sterren vanaf het begin van het toernooi voor hun land uitkomen. Dus die hebben naar verwachting een sterker team dan Rusland. Zweden zie ik overigens als absolute favoriet. Ga maar eens na welke namen Zweden allemaal kan afvaardigen… Een aanval met Daniel en Henrik Sedin, Loui Eriksson, Alexander Steen, Gabriel Landeskog, Elias Lindholm en Patric Hornqvist. Een verdediging met toppers als Erik Karlsson, Olivier Ekman-Larsson en Victor Hedman of Niklas Kronwall (afhankelijk van de uitslag tussen Detroit en Tampa Bay op woensdag). Tja, dan kan je toch niet anders dan ‘Tre Kronor’ als toernooiwinnaar voorspellen?

AGP: Met Sid the Kid erbij lijkt Canada dit toernooi uitermate serieus te nemen. Dat mag natuurlijk ook wel eens als je ziet dat het land sinds 2009 zelfs geen enkele medaille meer won. Crosby heeft voor Canada altijd goed gepresteerd en na de snelle uitschakeling van de Penguins in de play-offs, zal hij extra gemotiveerd zijn het seizoen toch nog wat glans te geven. Canada was voor mij met spelers als Tyler Seguin, Jordan Eberle en Tyler Ennis al één van de favorieten, maar hiermee lijkt het nu toch echt wel dé favoriet te zijn.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen