NHL 3-on-3: Oilers rebuild, eerste ronde play-offs en het WK

Door

St Louis Blues v New York Rangers

De eerste ronde in de NHL Play-offs is (bijna) voorbij. Welke uitslag heeft jullie het meest verbaasd? 

AGP: Dat de Ducks de Jets sweepen is toch best bijzonder te noemen. Maar ik had een zege van de Ducks sowieso wel verwacht. Dat kan ik van Minnesota Wild niet zeggen. Voor mij waren de St. Louis Blues zelfs een keiharde gegadigde voor de Stanley Cup. Dat Minnesota de laatste twee wedstrijden met 4-1 won, laat echter weinig aan duidelijkheid over. Wie weet komt de overduidelijk aanwezige potentie er bij de Wild nu eens écht helemaal uit. Bovendien; als je St. Louis kunt verslaan, dan maak je tegen alle ploegen in de NHL een uitstekende kans.

BR: Iemand mijn bracket gezien? Trek je dus niet teveel van mijn voorspellingen aan. Ik heb me wel verbaasd over hoe makkelijk de Anaheim Ducks zich ontdeden van de Winnipeg Jets. Maar voor mij was de grote verrassing de uitschakeling  van de St.Louis Blues. Ondanks dat ze al jaren in ronde 1 met 4-2 verliezen, zou nu alles anders moeten zijn. De mix van routine (Steen, Backes en Stastny) en jongelingen (Tarasenko en Lehtera) is in theorie goed in balans. Toch lukte het dit jaar wéér niet. Kudos voor de Wild!

AA: Eigenlijk vind ik maar één uitslag echt verrassend en dat is Wild over Blues. Minnesota is een sterke eenheid die veel lof verdient voor hun prestaties dit seizoen (ze begonnen namelijk nog belabberd, om zich vervolgens terug te knokken naar de top). Desalniettemin verwachtte ik dat St. Louis dit jaar eindelijk in staat zou zijn om ver te komen. Zoals vele anderen voorspelde ik zelfs dat ze de Stanley Cup Final zouden halen. Alle ingrediënten leken aanwezig, na de komst van Paul Stastny en het geweldige spel van goaltjesdief Vladimir Tarasenko. Tarasenko bleef ook in de play-offs geweldig met maar liefst zes goals in zes wedstrijden, alleen liet de rest van het team het weer volledig afweten. Met een selectie als die van de Blues hoor je mee te doen om de titel. Na wederom een sterk regulier seizoen, iets dat we van de Blues gewend zijn, viel het doek dan toch voor de zoveelste keer vroeg in de play-offs. Ondanks dat dit een trend geworden is voor het team van Ken Hitchcock, verbaasde de uitschakeling mij deze keer wél. Wat mij ook zou verbazen is dat diezelfde Hitchcock zijn baan behoudt, deze zomer.

Ook leuk om te lezen