NHL 3-on-3: verdedigers, coaches en Jaromir Jagr

Door

Minnesota Wild v Chicago Blackhawks - Game TwoEr zijn dit seizoen alweer een aantal coaches op straat gezet zoals Dallas Eakins in Edmonton, Paul MacLean in Ottawa en deze week nog Randy Carlyle in Toronto. Moeten er meerdere bench bosses vrezen voor hun baan, kijkend naar de huidige stand van zaken?

JV: Mike Yeo lijkt mij degene die momenteel het minst lekker op zijn stoel zit. Minnesota speelt weliswaar in een hele sterke divisie, toch had er meer van de Wild verwacht mogen worden. Er is flink geïnvesteerd in spelers als Ryan Suter, Zach Parise en Thomas Vanek. Er staat een selectie die op zijn minst mee moet doen om de plekken in de play-offs. Dat lukte in de afgelopen twee jaren ook. Dit jaar staat de ploeg er slecht voor en juist de grote kracht van de laatste jaren, de defensieve zekerheid, lijkt weg te zijn. Het beste voorbeeld daarvan is de 1-7 nederlaag bij divisiegenoot Dallas Stars. Het team zit in een negatieve spiraal en ik kan me voorstellen dat de clubleiding dit Mike Yeo gaat aanrekenen.

BR: Het ontslag van Carlyle heeft mij echt verbaasd. De Toronto Maple Leafs staan hoger in de rankings dan ik had verwacht. Teams waarvan je verwacht dat ze de coach ontslaan, staan vaak toch wat lager op de ranglijst. Ik denk dat Claude Julien wel in de gevarenzone zit. Door zijn verdienste voor de Boston Bruins de afgelopen jaren heeft hij echter nog wel wat krediet over. Een andere ploeg die mij erg tegenvalt is Colorado. Maar Avalanche coach Patrick Roy won vorig jaar nog de Jack Adams Award, dus ook hij zal voorlopig nog wel veilig zijn.

AGP: Sinds het aantrekken van Zack Parise en Ryan Suter in 2012, verwacht ik al veel van de Minnesota Wild. Maar na een redelijk vorig seizoen, valt Minnesota dit seizoen behoorlijk tegen. Hun coach Mike Yeo zie ik als een belangrijke gegadigde voor ontslag.

Ook leuk om te lezen