NHL 3-on-3: All-Star editie

Door

Honda NHL SuperSkills

Het concept van de All-Star Game is dat elk team minimaal één speler afvaardigt. Welke spelers zijn wat jullie betreft door deze regel ten onrechte geselecteerd? En welke spelers zijn het “slachtoffer” van deze regel geworden en hoorden er eigenlijk bij te zijn?

Anne-Geert Pruim (AGP):
Ik wil even vooropgesteld hebben dat ik het een prima regel vind dat ieder team minimaal één speler afvaardigt. Zo is de All-Star Game een wedstrijd voor echt alle ploegen en vooral alle supporters. Mis ik -doordat ieder team een uitverkoren speler heeft- namen in de rosters?

Ik vind het apart dat Henrik Lundqvist niet bij de selectie zit. Dat Zach Parise van Minnesota Wild afwezig is, mag ook opvallend worden genoemd.

Ik vraag me af of dit komt door de regel van een speler uit elk team. Het door supporters laten kiezen van zes spelers zorgt eerder voor een rare verdeling. Dit jaar zijn vijf van de zes spelers een Blackhawk. En Zemgus Girgensons heeft als zesde speler zijn uitverkiezing vooral te danken aan de stemmen van zijn landgenoten uit Letland.

Maar uiteindelijk zijn de rosters wel een prima weerspiegeling van wat de NHL te bieden heeft.

Jeroen Veenstra (JV):
Met name in de verdediging vallen mij spelers op. Justin Faulk, Dustin Byfuglien en Ryan Suter zijn bijvoorbeeld geselecteerd, terwijl ik niet vind dat zij een goed of bovengemiddeld seizoen draaien. Al speelt Byfuglien een opvallende rol bij zijn (boven verwachting presterende) team. Maar hij is geen All-Star.

Achterin mis ik dan P.K. Subban en Erik Karlsson in de selectie. Voor Karlsson is nog wat te zeggen, aangezien zijn team slecht presteert. Maar die vlieger gaat niet op voor Subban in Montreal.

Andere opvallende afwezige vind ik Henrik Lundqvist. Hij won al tien seizoenen lang minimaal 20 wedstrijden. Hij is daarmee de enige in de historie van de NHL die dat sinds zijn debuut in opeenvolgende seizoenen presteerde. Vergeet ook niet dat hier een lockout bij zit! Lundqvist zou blind mijn eerste keuze zijn op goal.

En meeste stemmen gelden, maar de uitverkiezing van Zemgus Girgensons is natuurlijk een lachertje.

Ardin Azir (AA):
Kijkend naar de rosters voor de All-Star Game van dit jaar, zie ik eigenlijk geen enkele naam waarvan ik denk: die verdient geen uitverkiezing. Natuurlijk is de ene naam groter dan de andere. Zo was ik enigszins verrast toen ik zag dat Nick Foligno is gekozen. Maar om nou te zeggen dat hij ten onrechte is geselecteerd vind ik wat overdreven. Hij draait gewoon een uitstekend seizoen en is één van de beste spelers van Columbus. Met de wedstrijd in eigen stad is dat dus een logische keuze.

Ik vind Nicklas Backstrom een zeer opvallende afwezige. Veel All-Stars kunnen niet tippen aan de kwaliteiten van Backstrom. Daarnaast is de Zweedse spelmaker ook iemand die leuke dingen kan laten zien op een evenement als de All-Star Game.

1 Reactie
  1. Richard99 6 jaar ago

    Ik mocht ooit lang geleden Wayne Gretzky en Super Mario e.a samen zien spelen in het all Star Weekend in San Jose. Special afgereisd om The Great One te zien spelen (nu het nog kon was mijn reden want het hing in de lucht dat hij niet lang meer zou spelen) En het was een weekend om nooit te vergeten…Patrick Roy over de blauwe lijn zien stappen wat hij uit bijgeloof altijd doet is gewoon fantastisch.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen