NFL’s 2013 Schedule Ranking (part 2)

Door

Vorige week was de NFL klaar met puzzelen. De in Amerika meest populaire en lucratieve sport in de geschiedenis van sport bracht het schema naar buiten en dus kunnen we de balans gaan opmaken voor de fans. Voor het grootste gedeelte (op twee wedstrijden na) waren de games al duidelijk. Elk team roteert door één keer in de vier jaar tegen een divisie uit de andere conference te spelen, elke divisie in de eigen conference in een cyclus van drie jaar, en uiteraard de zes wedstrijden tegen de divisiegenoten.

Washington Redskins vs  New York Giants

In deze editie de tweede acht van de zestien teams die de discutabele eer hebben voor een lastig programma te staan.

Super Bowl XLVI - Preview
9. New England Patriots (2012: 12-4)
AFC/NFC Crossover: AFC North, NFC South
Swing Games: Denver, @ Houston
Opposing ’12 Record: .508 (14de)

De Patriots bevinden zich in een makkelijkere divisie en de makkelijkste conference van de twee, maar hun schema is toch gemeen. De Pats spelen misschien wel de twee moeilijkst denkbare swing games in hun conference en botsen ook nog eens aan tegen de AFC North. Aanvullend is er geen zekerheidje in de NFC South, hoewel de Saints richting Foxborough komen. Leuk feitje alvast – één week voor die wedstrijd kan Tom Brady het record van Drew Brees van opeenvolgende wedstrijden met een touchdown overnemen. De eerste maand lijkt vrij simpel voor New England en een 3-0 start is zeer zeker mogelijk.
IL: Philadelphia Eagles v Chicago Bears
10. Chicago Bears (2012: 10-6)
AFC/NFC Crossover: NFC East, AFC North
Swing Games: New Orleans, @ St. Louis
Opposing ’12 Record: .502 (16de)

Er is een moeilijkere set swing games te bedenken dan die tegen de Saints en de Rams, maar er zijn ook makkelijkere te bedenken. Een confrontatie met de AFC North zal een test zijn voor een deels vernieuwde defense en een offensive line dat vorig jaar steken liet vallen. Het schema doorbladerend is de makkelijkste two-game stretch eigenlijk de set uitwedstrijden bij Cleveland en Philadelphia in Weeks 15 en 16. En beiden kunnen wel eens nagelbijtend spannend worden voor de fans. Dit team zal aanvallend meer moeten laten zien en de defense zal getest worden door een kudde aan (elite) quarterbacks: Aaron Rodgers (twee maal), Joe Flacco, Drew Brees, Ben Roethlisberger, Eli Manning, Tony Romo, Robert Griffin III, Matthew Stafford (twee maal) en Andy Dalton.
Atlanta Falcons v New Orleans Saints
11. New Orleans Saints (2012: 7-9)
AFC/NFC Crossover: NFC West, AFC East
Swing Games: @ Chicago, Dallas
Opposing ’12 Record: .539 (3de)

De Saints zullen direct goed uit de startblokken moeten komen en profiteren van de home-road splits vroeg in het seizoen. Drie van de eerste vier en zes van de eerste tien wedstrijden zijn in de eigen dome, maar daaronder bevinden zich ook Atlanta, San Francisco en Dallas. In de laatste zes weken blijven nog maar twee thuiswedstrijden over. Waar moeten ze naar toe? Atlanta en Seattle in Weeks 12 en 13 en St. Louis en Carolina in Weeks 15 en 16. De defense kan maar beter significante verbeteringen laten zien wil het meedoen om de play-off plekken aan het einde van dit jaar, want, ze mogen op visite bij Tom Brady, Matt Ryan, Russell Wilson en Jay Cutler.
Tennessee Titans v Jacksonville Jaguars
12. Jacksonville Jaguars (2012: 2-14)
AFC/NFC Crossover: AFC West, NFC West
Swing Games: @ Cleveland, Buffalo
Opposing ’12 Record: .508 (13de)

Twee redelijke swing games zullen de moeite niet wegnemen dat de Texans, Colts en Titans in dubbele ontmoetingen op het program staan. De Crossover wedstrijden bestaan uit de brutale NFC West (Peyton Manning) en de AFC West (Philip Rivers). De start is te doen met Kansas City en Oakland, maar een eventuele volgende overwinning kan wel eens op zich laten wachten tot na de bye in Week 9. Verwacht niet dat de Jaguars favoriet zijn in meer dan twee of drie wedstrijden.
Seattle Seahawks v Carolina Panthers
13. Carolina Panthers (2012: 7-9)
AFC/NFC Crossover: NFC West, AFC East
Swing Games: NY Giants, @ Minnesota
Opposing ’12 Record: .543 (1ste)

Als je kijkt naar de records van vorig jaar, hebben de Panthers het zwaarste schema in de NFL. Terwijl het team de weg naar boven inzet, is het schema niet zo heftig als de cijfers doen indiceren, maar het liegt er niet om. De swing games zijn lastig en de viertal NFC West wedstrijden zijn pittig. In de eigen divisie hebben de Panthers het hoe dan ook moeilijk. Cam Newton zal het vanaf het begin moeten laten zien, ondanks ontmoetingen met de Seahawks in Week 1, de Giants in Week 3 en de Vikings in een uitwedstrijd in Week 6. De tweede seizoenshelft kent dubbele ontmoetingen met Atlanta en New Orleans, en wat te denken van New England en San Francisco als tegenstanders.
Arizona Cardinals v Seattle Seahawks
14. Seattle Seahawks (2012: 11-5)
AFC/NFC Crossover: NFC South, AFC South
Swing Games: Minnesota, @ NY Giants
Opposing ’12 Record: .516 (11de)

De start van het seizoen is direct pittig met een grote matchup tegen San Francisco in Week 2. Uitwedstrijden bij Cam Newton, Andrew Luck en de Houston Texans zijn om de thuiswedstrijd tegen de 49ers heen gebouwd. Weinig adempauze zal er zijn met road trips naar St. Louis en Atlanta en een bezoekje van Adrian Peterson en de Vikings. De bye week komt laat in het jaar en zal een welkom weekendje rust zijn voor een team dat een gemeen zware laatste maand tegemoet gaat. Seattle zal thuis de Saints verwelkomen en mag afreizen naar de Niners en de Giants. De laatste twee wedstrijden zijn de twee laatste divisiewedstrijden in eigen huis. Die zijn te doen.
Oakland Raiders v Baltimore Ravens
15. Baltimore Ravens (2012: 11-5)
AFC/NFC Crossover: AFC East, NFC North
Swing Games: @ Denver, Houston
Opponents ’12 Record: .535 (5de)

Net zoals AFC rivaal New England heeft ook Baltimore twee nasty swing games toegewezen gekregen in de conference, en mag het beginnen tegen Peyton Manning in een uitwedstrijd. De Super Bowl kampioenen moeten hun titel ook nog eens verdedigen in wat de meest heftige divisie in de AFC is. Er is ook redelijk goed nieuws. Natuurlijk, Green Bay en New England staan op de speelkalender, maar ook de Lions, Bills, Jets, Bears, Dolphins en Vikings. Er staan een aantal zware tests klaar, maar het prolongeren van het divisiekampioenschap is zeer zeker mogelijk. Het percentage van de tegenstanders lijkt pittig, maar een aantal opponenten (Chicago bijvoorbeeld) heeft zijn zaakjes nog lang niet op orde.
Chicago Bears v Detroit Lions
16. Detroit Lions (2012: 4-12)
AFC/NFC Crossover: NFC East, AFC North
Swing Games: @ Arizona, Tampa Bay
Opposing ’12 Record: .539 (2de)

Dit is een cruciaal jaar voor Detroit en alles wat het team leiding geeft. Detroit deed het ronduit slecht in 2012, maar het schema lijkt dit jaar iets beter te managen. De Lions hebben natuurlijk het onmogelijke speelschema in ‘the North’ omdat ze niet tweemaal tegen zichzelf mogen spelen… Echter, met een tweetal swing games waar menigeen jaloers op zal zijn en een intrigerend schema wat betreft uitwedstrijden – vijf van de acht uitwedstrijden zal zijn tegen teams die de play-offs vorig jaar niet haalden – kunnen de Lions zomaar twee upsets uit de hoge hoed toveren. Beter dan de vier gewonnen wedstrijden van vorig jaar moet kunnen voor Matthew Stafford.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen