Panthers verslaan Seahawks na overrompelende eerste helft

Wild Card Playoffs - Arizona Cardinals v Carolina Panthers
De Carolina Panthers gaan naar de NFC play-off finale na een 31-24 overwinning op de Seattle Seahawks.
Carolina had genoeg aan een ongelofelijke eerste helft waarin de Seahawks volledig onder de voet gelopen werden. De Panthers wisten in de 2e helft niet meer te scoren, maar een 31-0 achterstand bleek te groot om te achterhalen voor de Seahawks.
Vliegende start Panthers
De Panthers hadden een vliegende start. De Seahawks hadden geen individuele 100 yard rusher tegen zich gehad in de laatste 27 wedstrijden. Jonathan Stewart wist daar vandaag verandering in te brengen. Bij de eerste play van de wedstrijd wist Seahawks verdediger Sherman hem pas na 59 yards naar de grond te werken.
Drie plays later mocht hij hem zelf de endzone in rennen voor een 7-0 voorsprong.

Russell Wilson onder druk
De Seahawks daarentegen kenden een valse start. Panthers all-pro verdediger Luke Kuechly wist de eerste pass van Seahawks quarterback Russell Wilson te onderscheppen en terug te rennen voor een touchdown en een 14-0 voorsprong na nog geen 4 minuten speeltijd.

Wilson wist zich geen raad met de aanhoudende druk van de Panthers verdediging in de eerste helft, ook zijn vierde pass werd onderschept en deze keer omgezet in een fieldgoal.
Aan de andere kant kon de Panthers aanval doen waar ze zin in hadden. De hele eerste helft hoefde er maar één keer gepunt te worden. Nog een touchdown voor Stewart en een touchdown pass van Cam Newton naar tight end Greg Olsen later stond het 31-0.

Tale of two halves
Waar de Panthers met de enorme voorsprong gas terug namen kwam er na de half time thee bij de Seahawks een team met een andere instelling het veld op.
Ineens wist Russell Wilson wél de open receivers te vinden en wist de Seahawks verdediging Cam Newton & co aan banden te leggen.
Touchdown worpen van Wilson naar receivers Kearse en Lockett zorgden voor een 31-14 stand na drie kwarten en een zenuwachtige Carolina fanbase. Vooral de catch van rookie Lockett was van grote klasse en zal de Seahawks fans een goed gevoel geven over de toekomst.

Seahawks komen tijd tekort
De Seahawks roken bloed. Wilson, die al zo vaak in zijn nog korte carrière via improvisatie iets uit niets wist te maken, kwam wederom met een stukje magie. Met nog 6 minuten op de klok leek Wilson gesacked te gaan worden door de Panthers. Hij wist zich echter uit de tackle te draaien en met een perfecte worp, over cornerback Josh Norman heen, de bal bij Kearse te krijgen voor zijn tweede touchdown en een 31-21 tussenstand.

Waar de Panthers wederom niet wisten te scoren lukte het de Seahawks om nog een fieldgoal te scoren en de achterstand terug te brengen tot 7 punten. Met 1 minuut en 12 seconden op de klok en nog een timeout voor de Seahawks was een onside kick-off recovery hun laatste hoop. Panthers verdediger Thomas Davis wist echter de bal te vangen en voor de toch ietwat zenuwachtig geworden Panthers fans de overwinning te verzekeren.

NFC Finale: Cardinals @ Panthers
De Panthers mogen het nu, wederom in het eigen stadion, in de NFC Finale opnemen tegen de als tweede geplaatste Arizona Cardinals die gisteren in een waanzinnige wedstrijd de Green Bay Packers wisten te verslaan.
De Panthers zullen dan vier kwarten lang geconcentreerd moeten blijven, iets waar coach Ron Rivera zich van bewust is.

Het is voor het eerst sinds 2012 dat de Seahawks niet in die wedstrijd al spelen, voor hen begint het vooruit kijken naar het volgend seizoen.

1. Carrol vat het idd. samen. Maar, ik ben al Hawks fan sinds 1983, ik klaag niet. Daarvoor zijn er te veel magere jaren geweest.
    Mijn groeiende sympathie voor Cam en de Panthers; van een gloryboy is hij een echte tough gritty QB geworden.
    De NFC game is IMHO het mooiere affiche dan de AFC. Ik ben niet zo’n van de twee bejaarde heren .

2. De Arizona aanval is zeer spectaculair dit seizoen. Als de Panthers spelen zoals in de eerste helft tegen de Seahawks belooft het een geweldige wedstrijd te worden. Dus dan snap ik hem wel Wouter.
    Cam heeft dit seizoen wel echt laten zien een x-factor te zijn. Was hij natuurlijk al met zijn rushing skills, maar dit jaar is de rest van zijn spel ook wel heel volwassen geworden.

3. Ik weet dat NFL wedstrijden hoogst zelden worden afgelast, maar het lijkt nu toch niet best voor morgen. Als zelfs IJshockey al geen doorgang kan vinden.