NFL Week in Review – 6

Door

NFL Week in Review, een nieuwe rubriek op Sport Amerika, waarin we vanuit de losse pols de afgelopen week even met jullie doornemen, en vooruitblikken op het komende NFL-weekend. Middels kleine nieuwtjes, weetjes, opinies, quotes, tweets, videos, foto’s, links en wat dies meer zij. Minimaal een keer per week (op zaterdag), maar misschien vaker, indien we er aanleiding toe zien c.q. tijd en/of zin hebben. Tips? Mailtje naar dadarch[at]gmaildotcom. Hierbij Editie 6. Go Bears.

• De derde speelronde in de NFL stond toch vooral in het teken van twee opmerkelijke 3-0 ploegen. De Buffalo Bills en de Detroit Lions, de lelijke eendjes van het voorbije decennium en de laughing stock van dit millennium, die beide een opmerkelijke comeback nodig hadden om hun ongeslagen status te handhaven. Hoewel ik nog steeds niet overtuigd ben dat de Bills for real zijn (ze troffen tot nu toe de slechtste defensies van de NFL), verdienen ze beide alle aandacht. Vandaar nog eenmaal de samenvatting van hun beider wedstrijden:

• Het weekeinde stond ook weer bol van de fraaie catches. De NFL is intussen verworden tot een echte passing league, en er gaan zelfs al stemmen op dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van de NFL. Zelf ben ik nog niet zover. Hoe meer wonderbaarlijke worpen gevolgd door spectaculaire vangballen, hoe beter. Niet dan? Persoonlijk vond ik Calvin Megatron Johnson eruit springen. Niet alleen vanwege de catch waarmee hij aan het begin van de tweede helft 20-6 op het bord bracht, maar vooral ook door die amazing vangbal in OT, die de Lions in positie bracht voor de game winning field goal video hieronder]. En ja, Megatron ligt nog steeds op schema om op 32 catches te eindigen dit seizoen. Randy Moss zal in spanning toekijken.

• Wie het ook op z’n heupen had, afgelopen weekeinde: Giant’s Victor Cruz. Het waren vooral zijn twee TD’s die de Philadelphia Eagles op de knieen kregen (in totaal gooide Eli Manning er maar liefst vier!), waarbij vooral zijn tweede het alleszins waard is om nog eens te worden bekeken: hij geeft twee verdedigers die ogenschijnlijk perfect staan opgesteld het nakijken .

• Twee opmerkelijk catches ook in een andere thriller: de New Orleans Saints tegen de Houston Texans. Wat te denken van die opmerkelijke TD van Kevin Walter? Look what I found! ’n Mazzeltje, maar die tellen ook, zeker als ’t de gelijkmaker betekent [TD op 2’15” in video hieronder]. Maar de mooiste en knapste catch in dat duel komt op naam van James Casey. Fraaie gooi van Drew Brees ook wel [TD op 1’24” in video hieronder]. Maar de Catch van de Week vond natuurlijk plaats op Soldier Field, en kwam
op naam van Johnny Knox, dankzij die briljante call van Chicago Bears’ Special Teams-coach Dave Toub. ,,De beste play die ook ooit op een footballveld gezien heb”, aldus Aaron Rodgers. En Toub: ,,There’s more where that came from.” Omdat-ie zo fraai was, zetten we hem er nog een keertje bij:


• Meest indrukwekkende spelers van afgelopen weekeinde? New England Patriots’ Wes Welker, natuurlijk, met twee persoonlijke records. Zestien catches en 217 yards. Niet slecht voor een number 3 receiver… En wat te denken van Minnesota Vikings’ Jared Allen. Het afgelopen seizoen was bepaald niet zijn meest indrukwekkende, maar hij lijkt de weg terug weer te hebben gevonden: 3 sacks, 2 QB-hits, 5 tackles en een forced fumble. Wow. En dan is er natuurlijk nog Darren McFadden, de voornaamste persoonlijking van de revival van de Oakland Raiders. 171 rushing yards, 9 per carry. Petje af. Eervolle vermeldingen: Joe Flacco (389 yards, 3TDs), Eli Manning (4 TDs) en zowaar, een kicker: Dallas Cowboys Dan Bailey, die met zes welgemikte trappen alle achttien Boys-punten in de zege op de Redskins voor zijn rekening nam.

• Blessurenieuws: Tennessee Titans’ Kenny Britt was bezig aan een aardig seizoen, maar dat stopte afgelopen weekeinde abrupt toen hij alles afscheurde in zijn knie [op 1’12” in de video hieronder]. En dan was er natuurlijk Michael Vick die opnieuw geblesseerd raakte. Hij brak zijn hand, maar even later toch weer niet . En tenslotte deed Mark Sanchez een gooi naar de Iron Man-titel. Hij brak zijn neus, maar liet weten dat ’t niets voorstelde. Van de positieve kant: Nick Fairley (Lions), Antonio Cromartie en Osi Umenyiora (beiden Giants) trainen weer, terwijl Marques Colston (Saints) en Marion Barber (Bears) zelfs al weer speelklaar lijken.

• Zijn we al weer toe aan m’n voorspellingen van het komende weekeinde. M’n Locks of the Week: de Bears, Packers, Saints, Falcons en Buccaneers zullen geen van allen moeite hebben om hun favorietenrol waar te maken. En de Upsets: Ik ga er vanuit dat de defensie van de Bengals de winning streak van de Bills een halt zal toeroepen. En wellicht dat ook de Raiders het de Patriots bijzonder moeilijk kunnen maken. En de 49ers op bezoek bij de kwakkelende Eagles: sta niet versteld van een W van San Francisco.

• Oh, en voor we ’t vergeten, de Cheerleader of the Week. Wat te denken van deze Buccaneers chick?

 

Eerder in deze serie: AFL 1 | AFL 2 | AFL 3 | AFL 4 | AFL 5

2 Reacties
  1. Sjoerd 9 jaar ago

    Wederom heerlijk stukje voor op de zaterdag ochtend Darch! En ja hoor Kenny Britt is nummer 3 van mijn fanatasy team out for the season 🙁

  2. Darch 9 jaar ago

    Dank je, Sjoerd!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen