NFL Week in Review – 5 (de gaafste punt return ooit)

Door

NFL Week in Review, een nieuwe rubriek op Sport Amerika, waarin we vanuit de losse pols de afgelopen week even met jullie doornemen, en vooruitblikken op het komende NFL-weekend. Middels kleine nieuwtjes, weetjes, opinies, quotes, tweets, videos, foto’s, links en wat dies meer zij. Minimaal een keer per week (op zaterdag), maar misschien vaker, indien we er aanleiding toe zien c.q. tijd en/of zin hebben. Tips? Mailtje naar dadarch[at]gmaildotcom. Hierbij Editie 5. Go Bears.

• ’t Is wonden likken geblazen in Chicago. Een nederlaag tegen de Fudgepackers komt altijd aan. Zeker als die ook nog ‘ns op Soldier Field plaats heeft. Goed, dat Green Bay won was natuurlijk niet echt een verrassing. Maar de manier waarop maakte ’n aantal pijnlijke zaken duidelijk. Chicago heeft geen running game, geen number one (of number two) receivers, een zwakke offensive line, onstellend weinig diepte aan beide kanten van de bal, en een franchise quarterback die, als gevolg van gebrek aan wapens en bescherming, met de week minder wordt.

Maar wat Chicago wel heeft, is Dave Toub. En Toub is de beste Special Teams Coordinator van de NFL. En zondag kwam Toub weer eens met een fantastisch call op de proppen. Goed, de wedstrijd (stand 27-17 met iets meer dan een minuut op de klok) was al zo goed als gespeeld, maar toch. Toub had bedacht dat de verdedigers bij een punt return zich niet focussen op de bal, maar op de returner, in dit geval Devin Hester. Tenminste, zo leek het. Hester voerde z’n act perfect uit, en zwaaide uit alle macht voor een fair catch. Alle Packers concentreerden zich dan ook op #23, maar de bal werd aan de andere kant van het veld opgevangen door Johnny Knox. En voor iedereen goed en wel in de gaten had wat er gebeurde, had Knox de bal al teruggelopen voor een touchdown.

Toch? Nee, dus. Er lag een vlag op het veld. Ogenschijnlijk wegens holding van Corey Graham, ergens aan het begin van de play. En zo werd de meest waanzinninge punt return aller tijden (zelfs de Packers waren er na afloop lyrisch over) geannuleerd door de meest waardeloze holding call ooit. Maar goed, als gezegd, de wedstrijd was al zo goed als gespeeld. Al zullen we nooit weten wat een eventuele onside kick zou hebben opgeleverd. Bovendien waren de gokkers boos, omdat de over/under van de wedstrijden op -4 voor Green Bay stond. En dan maakte 27-17 of 27-24 plotseling een groot verschil.

Anyway
, opdat we nooit vergeten (en omdat de TD uiteindelijk werd geannuleerd haalde de play de samenvatting ook nog ‘ns niet), hier nog eenmaal de waanzinninge Bears punt return. Geregisseerd door Dave Toub, uitgevoerd door Devin Hester en Johnny Knox:

 

 

Eerder in deze serie: AFL 1 | AFL 2 | AFL 3 | AFL 4

 

4 Reacties
 1. Jeroen 9 jaar ago

  WTF. Hij zegt duidelijk ‘number 21’, maar die staat dus echt niks te doen. Bi-zar.

 2. Sjoerd 9 jaar ago

  Heb dit inderdaad ook niet gezien in de samenvatting! Ik moest het echt 3x terugkijken voordat ik doorhad wat er nou precies gebeurde. Werkelijk briljante play!

  Zo jammer dat die Ref het dan zo verpest want er gebeurd echt he-le-maal niks

 3. Darth Hideous 9 jaar ago

  http://i.imgur.com/QI8SH.jpg

  Daar zou de holding zijn. De scheidsrechter is gewoon veel te laat met zijn vlag. Die gooit-ie pas seconden na de daadwerkelijke hold.

 4. Zando 9 jaar ago

  Mega play. Moest ook een paar keer terugkijken.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen