NFL Week in Review – #5 (Dochter van Michael Jackson is “not bad”)

Door

En we zijn weer terug voor weer een Week in Review. Wekelijks praat ik jullie in aanloop naar het seizoen 2013 op een luchtige manier bij over NFL-nieuwtjes, weetjes, filmpjes, quotes en andere zaken die de NFL in de afgelopen week kleur gaven. Reageren kan op Twitter.

weekinreview600

Les 1 radiomaken: Iedereen hoort alles
WilforkVoormalig New England Patriots linebacker Ted Johnson was teamgenoot van Vince Wilfork in 2004, het jaar voordat hij stopte met football. De twee defensive stand-outs wonnen dat seizoen samen een Super Bowl, maar het ligt steeds meer voor de hand dat de twee alles behalve naaste vrienden waren. En als ze het al waren, dan is het nu voorbij. Johnson werkt tegenwoordig als presentator voor radiostation CBS Houston. Tijdens de show van afgelopen vrijdagochtend vroeg een beller hem naar de naam van de speler met wie hij gespeeld had die de lelijkste echtgenoot had tijdens zijn tijd bij de Patriots. Ietwat aarzelend kwam er toch antwoord: Hij had de vraag beter naast zich neer kunnen leggen. The Big Lead heeft het audiofragment. “Weet je, ik heb het,” zei Johnson. “En dit is een grote jongen. Hij deed het dit jaar voor de Texans. Hij hoort dit dus toch niet – Vince Wilfork.” De eerste les van radiomaken heeft Johnson blijkbaar overgeslagen. Iedereen hoort alles en het internet zal het verspreiden. Het verleidde Wilfork tot een tweet richting Johnson:

Vince-Wilfork-Ted-Johnson-tweet

Wilfork en zijn vrouw zijn erg betrokken bij de Patriots’ liefdadigheidsorganisaties en doen veel werk voor de ‘community’, veel fans kennen het echtpaar dus. Excuses zijn al wel gemaakt, maar de schade is al aangericht.

Jim doet boe-hoe
Detroit Lions v New Orleans SaintsDe Detroit Lions waren één van de meest teleurstellende team vorig seizoen. Van een play-off deelname in 2011 naar een miserabel 4-12 record in 2012. Na het neerzetten van het eerste winning record in elf jaar, was de verwachting dat het team zou kunnen doorgroeien en wellicht zelfs een play-off wedstrijd zou kunnen winnen. De Lions gingen precies de andere kant op. Head coach Jim Schwartz nam veel schuld op zich, maar het waren niet alleen de fans die het even met hem hadden gehad. Zijn eigen zonen waren furieus op hun vader. “Niemand is blij, mijn kinderen zijn pas net weer een beetje begonnen te praten met mij,” zei Schwartz eerder deze week via MLive.com’s Anwar S. Richardson. “Mijn zoon heeft vele Lions posters, sweatshirts en caps. Ze waren ook niet blij met 4-12. Mijn vrouw is nog steeds kwaad op mij.” Of het de realiteit is of een karikatuur valt te bezien, maar vermakelijk is de boe-hoe van Schwartz wel. Aan de andere kant zal je maar de zoon van de head coach van de Lions zijn, je werkt in een autofabriek (echt waar) en moet elke maandagochtend weer die blikken van de fabrieksarbeiders doorstaan. Of de vrouw van de head coach van de Lions en je moet elke maandagochtend bij het theekransje van de vrouwen van de kerk weer horen dat de zondag weer verliep met veel gevloek in plaats van lofgezang. Fan van de Lions ben je niet voor de fun, maar vrouw of zoon zijn van de Lions head coach, kom daar maar eens los van.

She’s not bad
Ze moet nog een paar jaar wachten, maar de dochter van (wijlen) Michael Jackson, Paris, is onderweg carrière te maken in de NFL. Volgens TMZ, is de Philadelphia Eagles cheerleading director geïnteresseerd in Paris Jackson. Nu is ze veertien en ze moet sowieso nog wachten tot 2017, wanneer ze achttien jaar wordt. “We denken dat Paris een geweldige Eagle cheerleader kan worden!” Dat vertelde Eagles cheerleader director Barbara Zaun aan TMZ. Op haar school oefent Paris er lustig op los. Ze heeft volgens Zaun de “wow factor” wat iemand schijnbaar een grootste cheerleader maakt. Het niveau cheerleader is echter denk ik niet wat vader Michael in gedachten had. Hij zal zich omdraaien in zijn graf als hij het hoort.

Oops. Wrong room.
Het nieuws in deze rubriek neemt steeds meer een bedenkelijk niveau aan. Maar in Amerika, in het bijzonder Tennessee was dit even groot nieuws. Dus wie ben ik om Nederland er van te onthouden? Een voormalig Tennessee Titans cheerleader heeft de headlines gehaald. Elizabeth Leigh Garner, die vier jaar geleden deel uitmaakte van de Titans cheer squad, toen 38 jaren oud, is beschuldigd van het seksueel intimideren van een twaalfjarige jongen in Murfreesboro, Tenn., volgens NewsChannel5.com. De 42-jarige Garner, die zonder camera’s NewsChannel 5 vertelde dat ze onschuldig is had dezelfde boodschap voor de zedenpolitie. Ze zou dronken zijn geweest en verwarde de jongen met de man in het huis waar ze verbleef. “Dat is absoluut geen excuus voor het seksueel intimideren van een kind. Als je het verschil niet ziet tussen een twaalfjarige jongen en een volwassene dan is er een probleem,” zei Kyle Evans van Murfreesboro politiedepartement. Garner, die getrouwd is, werd op borgtocht vrijgelaten. 30.000 dollar armer.

Foto’s: Getty Images & Twitter/Vince Wilfork
Filmpjes: YouTube

Ook leuk om te lezen