NFL Week in Review – #4 (William “The Fridge” Perry is terug)

Door

En we zijn weer terug voor weer een Week in Review. Wekelijks praat ik jullie in aanloop naar het seizoen 2013 op een luchtige manier bij over NFL-nieuwtjes, weetjes, filmpjes, quotes en andere zaken die de NFL in de afgelopen week kleur gaven. Reageren kan op Twitter.

weekinreview600

Denver Broncos v Kansas City ChiefsThe curious case of Dumervil vs. the Broncos
Als je houdt van samenzweringstheorieën dan is Mile High City de beste plek op dit moment. De ‘curious case of Elvis Dumervil vs. John Elway and the Denver Broncos’ heeft de stad in zijn greep. Na het binnenhalen van Wes Welker eerder deze week werden de eerste vliegtickets naar de Big Apple voor de Super Bowl komende februari al ingeboekt. Twijfel over deze boekingen heeft echter toegeslagen na wat er op vrijdag gebeurde. Ok, men zal het er over eens zijn dat de twaalf miljoen dollar voor één seizoen aan de hoge kant was, maar hoe kon het mis gaan? De NFLPA wil nu ook een onderzoek instellen. De meest amusante theorie is dat Peyton Manning een lobby heeft gevoerd bij Elway om van Dumervil af te komen, zodat Manning’s oude kameraad Dwight Freeney binnengebracht kon worden. Meer plausibel is de theorie dat Dumervil opzettelijk de deadline passeerde zodat hij bijna vijf miljoen dollar van de Broncos meer krijgt dan wat hij van een volgend team zal krijgen. Een grote gok wordt hier echter genomen. Uiteindelijk zal wel blijken uit het onderzoek van de NFLPA dat beide partijen een grote mate van incompetentie hebben laten zien, want de ‘onenigheid’ tussen Dumervil en de Broncos had al weken geleden opgelost kunnen zijn. Eerste slachtoffer is trouwens de agent van Dumervil die ontslag kreeg.

Chicago Bears v San Francisco 49ersDa Bears win the Super Bowl!!!
Nee, je bent zojuist niet uit een tijdmachine gestapt waar de Super Bowl Shuffle nog steeds op nummer 41 in de US Billboard Hot 100 staat en kans maakt op een Grammy Award voor beste rhythm & blues uitvoering door een duo of groep (zoek het op, is echt gebeurd). William “The Fridge” Perry is ook niet terug om goal line touchdowns binnen te slepen en tijdens Halloween hele dozen candy bars weg te geven aan de kinderen in de buurt (mag je ook opzoeken, is ook echt gebeurd). Nee, de Bears hebben de Super Bowl niet echt gewonnen. Behalve op de Playstation van menig Bears fan in Madden. Maar ik hoop dat de Bears in de nabije toekomst er één winnen. Ze waren een 10 win team in 2012, wat helemaal niet slecht is, behalve als je Lovie Smith bent en je je baan wilt behouden. Ongelukkig, door een sterke divisie en enkele pittige blessures was het niet goed genoeg om een poging te mogen doen tijdens play-offs. Maar de basis van het team is nog steeds erg goed, en enkele aanpassingen en de draft gaan er voor zorgen dat er nu elf keer gewonnen wordt en er een gooi mag worden gedaan naar de Lombardi Trophy. En dan nog, een 10 win team won ongeveer een maandje geleden nog de Super Bowl. Zullen de Bears zijn wie ze dachten dat ze vorig jaar waren – een Super Bowl contender? Tijd zal het leren en slechts één kan de winnaar zijn. En dat is nou net waarom we zo houden van de NFL.

ray-lewis-calf-tattooFan heeft echt een “sicke” Ray Lewis tattoo
Sport tattoos blijven een dankbaar onderwerp in deze rubriek. Maar realistischer dan deze zul je niet snel tegenkomen. Een jongeman genaamd JD Baker deelde een foto op Twitter van een Ray Lewis tattoo die hij op zijn onderbeen heeft laten zetten. Baker verklaart dat hij hiervoor naar 15th Street Tattoo Studio in Edmond, Okla. (voor als je ook wilt) ging. De foto’s laten het markante gezicht van de ex-linebacker van de Baltimore Ravens duidelijk zien. Onderaan de tattoo staat “GOAT,” wat een acroniem is voor “Greatest of All Time.” Baker zei ook dat hij een tattoo van oud-speler Deion Sanders op zijn andere been gaat laten zetten en de rest van zijn benen ook op deze manier wil versieren. Drew Brees zal naar alle waarschijnlijkheid ook een plekje krijgen op zijn huid en wellicht ook een running back. Over de jaren hebben we veel van dit soort tattoos voorbij zien komen. Sommigen best wel mooi, anderen te lelijk voor woorden. Deze mag de kwalificatie ‘goed’ wel dragen.

Romantiek wordt Donte Stallworth bijna fataal
De romantiek is nog lang niet dood bij wide receiver Donte Stallworth, maar het werd wel bijna zijn einde. De NFL free agent raakte zwaar gewond bij het crash met een luchtballon in Miami. Stallworth werd onmiddellijk naar een ziekenhuis gebracht met onder andere behoorlijke brandwonden. De luchtballon met daarin Stallworth en twee anderen raakte elektriciteitskabels in South Miami-Dade. Zijn situatie is stabiel. Eén van de passagiers was de vriendin van Stallworth. Over haar conditie is niets bekend. De carrière van de receiver zou niet in gevaar zijn. Wat een romantische ballonvaart had moeten zijn werd hem dus bijna fataal.

Foto’s: Getty Images & Twitter/JD Baker
Filmpje: ESPN Sportscenter via YouTube

Ook leuk om te lezen