NFL Week in Review – 4

Door

NFL Week in Review, een nieuwe rubriek op Sport Amerika, waarin we vanuit de losse pols de afgelopen week even met jullie doornemen, en vooruitblikken op het komende NFL-weekend. Middels kleine nieuwtjes, weetjes, opinies, quotes, tweets, videos, foto’s, links en wat dies meer zij. Minimaal een keer per week (op zaterdag), maar misschien vaker, indien we er aanleiding toe zien c.q. tijd en/of zin hebben. Tips? Mailtje naar dadarch[at]gmaildotcom. Hierbij Editie 4. Go Bears.

Zo. ’t Is Packer Week hier in Chicago. Lekker. Wat zeg ik? Heerlijk. Packer Week betekent dat er altijd iets onbeschrijflijks in de lucht hangt. Maar eerst maar eens even terugblikken op het afgelopen weekeinde, hoe pijnlijk dat ook is.

• De Chicago Bears gingen namelijk keihard onderuit in de Big Easy. Enige positieve dat we (behalve Matt Forte) uit die wedstrijd konden halen: Jay Cutler leeft, ondanks zes sacks en tien hits, nog steeds. Even wat treffende cijfers: Cutler werd tijdens de eerste twee duels dit seizoen al elf keer gesacked (video hieronder). Ter vergelijking: Tijdens zijn laatste jaar in Denver (en ja, we hebben het hier over ’t gehele seizoen), ging hij ook elf keer neer…

• Onbegrijpelijk voor mij: Saints’ Roman Harper werd uitverkozen tot de NFC’s Defensive Player of the Week. Hij kreeg van de NFL zelfs de excuses aangeboden voor een onterechte roughing the passer call. Okay, daarmee kwamen de Bears inderdaad goed weg, maar is iedereen dan de illegal hit ontgaan waarmee hij Bears’ wide receiver Earl Bennett uitschakelde? (video hieronder) Whatever happend to protecting defenseless wide receivers?! Die hit was (bijna) van dezelfde orde van grootte als de dirty hit van Falcons’ Dunta Robinson op Eagles’ Jeremy Maclin (video hieronder). ’t Leverde Dunta een meer dan terechte boete van $40K op.

• Maar goed, er waren ook legio meer dan fraaie zaken te bewonderen. ’n Handvol prachtige catches, om maar ‘ns wat te noemen. En ja, na maandagavond had iedereen het over die vangbal van Giant’s Domenik Hixon tegen de Rams. Ja, prachtig hoor, en hij deed ’t als een
volleerd jongleur, maar het werd vooral zo spectaculair omdat-ie ‘m zelf eerst op z’n sleutelbeen liet stuiteren, niet dan (video hieronder)?

• Nee, persoonlijk vond ik de catch van Falcons’ Tony Gonzalez een avond eerder veel knapper. Wie durft er nog te roepen dat Gonzalez te oud is om nog te kunnen produceren? Whoa: vangen met een hand, en al vallend die bal niet alleen met die hand onder controle brengen, maar vervolgens ook nog eens de tegenwoordigheid van geest hebben om de teentoppen van beide voeten inbound te krijgen… Amazing (video hieronder). ’n eervolle vermelding tenslotte voor Giants’ Hakeem Nicks voor deze catch , die uiteindelijk zou resulteren in New York’s eerste touchdown (video hieronder) – overigens ook ’n fraaie vangbal op zichzelf.

• Week 2 stond natuurlijk vooral ook in het teken van de (overhypte) terugkeer van Michael Vick naar Atlanta. Want, zoals hij zelf ook al zei: “This ain’t my house no more.” En zo was ’t natuurlijk ook. Hoe dan ook: de terugkeer werd geen onverdeeld succes. Een handjevol
interceptions en/of fumbles werden afgewisseld met touchdowns, en afgesloten met een lichte hersenschudding (video van Vick’s hoogte- en dieptepunten in Atlanta hieronder). Vick zal zondag waarschijnlijk echter gewoon spelen voor de Eagles, en persoonlijk lijkt me dat hoogst onverstandig. Een (tweede) hersenschudding oplopen terwijl de eerste nog maar nauwelijks (of niet helemaal) genezen is, kan namelijk desastreuze gevolgen hebben. Maar goed, wie ben ik?

• A propos, blessures. Cowboys’ QB Tony Romo mocht de Iron Man of the Week in ontvangst nemen. De schlemiel van de afgelopen week liep namelijk niet alleen een gebroken rib op, maar perforeerde ook nog ‘ns een van z’n longen. Maar alsof dat nog niet erg genoeg was, kwam-ie terug in ’t veld, om de ‘Boys vervolgens in OT langs de 49ers te gooien (video hieronder, interview hier ). Wat ’n eindbaas! Oh, en ook Romo zal komend weekeinde gewoon spelen. Maar hij kan z’n borst (pun intended) natmaken, want Redskins’ CB DeAngelo Hall liet alvast weten dat hij maandagavond vol zal gaan [artikel] voor Romo’s ribbenkast. Ouch.

• En helaas pindakaas voor menig Fantasy League-speler: De Chiefs, die toch al zitten in de hoek waar de klappen vallen, moeten het de rest van het seizoen doen zonder RB Jamaal Charles, die vakkundig werd uitgeschakeld door de mascotte van de Lions (video hieronder).

• Voor we overgaan tot de bijzondere plays van het voorbije weekeinde, eerste maar even de statements. Once again, Tom Brady. Back-to-back 400+ yards, chapeau en behoorlijk uniek, ware het niet dat die dekselse Cam Newton ’t eerder op de dag (432 yards!) ook al had geflikt. Alle hosannah die dat opleverde, laat de prestaties van zowel Aaron Rodgers en Drew Brees ’n tikkie ondersneeuwen. Voorts: Adrian Peterson (120 yards rushing) geeft opnieuw ’n teken van leven, evenals Vincent Jackson (172 yards receiving). En wat te denken de Buffalo Bills? 2-0, baby! De slotfase van de wedstrijd tegen de Raiders
nam plotseling legendarische vormen aan. Ook vermeldenswaardig: de Pittsburgh Steelers bounced back in style. Negatief opvallend: de Baltimore Ravens en de imploderende Minnesota Vikings. Oh, en alle hooggespannen verwachtingen vooralsnog inlossend: Matthew Stafford en zijn Detroit Lions. Nota bene: de quaterback werd nog geen enkele keer gesacked!

• Dan tot slot de opvallendste plays. Leuk, heel erg leuk: de interception en run van Patriots’s DL Vince Wilfork tegen de Chargers (video hieronder), die een absolute game changer betekende. Run, fatman, run! En dan was er natuurlijk de Schwalbe van Giants’ Deon Grant, die waarschijnlijk regelmatig ’n voetbalwedstrijdje meepikt (video hieronder). Amerika sprak er schande van, en de NFL kondigde harde maatregelen aan [artikel]. Nou, we zullen zien… Oh, en dan was er deze week het tienjarige jubileum van de Hit that was Heard Around the NFL: Jets linebacker Mo Lewis met een ongelooflijke hit (video hieronder) op de scrambelende Drew Bledsoe, die zo de weg vrijmaakte voor… Tom Brady.

• ’t Is een wat lange aflevering geworden, en daarom maar snel over naar onze Locks of the Week: de Chargers gaan uiteraard geen enkele moeite hebben met de Chiefs, terwijl de Patriots een einde gaan maken aan de streak van de Bills, de Titans korte metten zullen maken met de Broncos, en de Steelers de arme Colts onder de voet zullen lopen. Upsets tenslotte: als alles, maar dan ook alles meezit, zien we de Bears zo maar winnen van de Packers. Ja, echt. Terwijl we ook de Raiders tegen de Jets ook zo maar tot een stuntje in staat achten.

• Als gezegd, ’t is was lang geworden, daarom de Cheerleader of the Week (Colts) maar even in linkvorm. Enjoy, niettemin. En Go Bears.

 

Eerder in deze serie: WEEK 1 | WEEK 2 | WEEK 3

 

1 Reactie

Ook leuk om te lezen